2012: a "Híres Hölgyek" éve

A Barokk Év fogadtatásának sikerére figyelemmel 2012-ben is egy téma köré csoportosítva jeleníti meg az önkormányzat a város által kínált turisztikai programokat és vonzerőket; elsősorban a város életére hatással bíró és történetében szerepet játszó nőalakok történelmi szerepének, életének bemutatására helyezik a hangsúlyt.



A tematikus év előkészítő csoportjában a város kulturális és közművelődési életét meghatározó és irányító szakemberek vesznek részt. Az előkészítő munka során megszerkesztett „Híres Hölgyek Gödöllőn” prospektust először az Utazás 34. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállításon, március 3-6-ig mutatják be az érdeklődőknek a fővárosban.
A tematikus év munkacsoportjának feladata, hogy kidolgozza a tematikus év részletes programját, amiben figyelembe kell venni a különböző korosztályok igényeit, hogy a rendezvények és események legyenek élmény dúsak, attraktívak, méltó módon mutassák be a „Híres Hölgyeket”.

2011 a Barokk Éve Gödöllőn; a város a március 5-én kezdődő programokkal Mária Terézia királynő látogatásának 260. és Grassalkovich I. Antal halálának 240. évfordulójára emlékezik.