Személy- és létesítménybiztosítási intézkedés

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény (továbbiakban Rtv.) 46. § alapján elrendelem a Gödöllői Királyi Kastélyt és a Művészetek Házát érintően
a Szabadság téren az Ady Endre sétányon át - a Szabadság úton a járda vonalán a Kastélykert Étterem parkolójáig - a parkoló mentén az Alsó-park gyalogútjáig - a gyalogúton, az aluljáró érintésével a Szabadság útig - a Szabadság úton a 3. sz. főút vonalán - a Művészetek Háza parkolójának mentén az Alsó-park erdősávjáig - a szerviz úton a Művészetek Háza gazdasági parkolójáig - az erdősáv mentén a Kastélykert Étteremig - déli irányban, a gyalogút vonalán a Frédéric Chopin Zeneiskola kerítéséig - a Zeneiskola előtti járda vonalán a Mentőállomásig - az Ady Endre sétány túloldali járda vonalán a Martinovics utcáig - a Martinovics utcában a kastély kerítésének vonalán a kastély pálmaházig - a kastély és a pálmaház területének vonalán a parkig - a park területén áthaladva, a parkolón keresztül a gazdasági bejáratig - a 3. sz. főút melletti járda vonalán az Ady Endre sétányig terjedő terület lezárását
2011. március 28 nap 07.00 órától a szükséges ideig, de legkésőbb 2011. március 29 nap 15.00 óráig.



INDOKOLÁS
2011. I. félévében Magyarország tölti be az Európai Uniós soros elnöki tisztségét, melynek keretében hazánk feladata lesz, hogy az Unió napirendjén szereplő ügyeket a 27 tagállam közös érdekeinek megfelelően alakítsa. A tisztség betöltésével Magyarország kiemelt hazai és nemzetközi figyelmet kap.
Az elnökséghez kapcsolódó rendezvények fő helyszíne a gödöllői Királyi Kastély. A programokon számos, a Köztársasági Őrezred által biztosított hazai- és külföldi védett személy és delegáció vesz részt.
A rendezvények zavartalan lebonyolításának, valamint a védett személyek, külföldi delegációk szabad mozgásának, közlekedésének biztosítása a Rendőrség kiemelt feladata.
Az elrendelt területzárás pontosan meghatározza, hol húzódnak a biztonsági zóna és a lezárt terület határai, így garantálja a létesítményekbe belépésre jogosult, ellenőrzött személyek, és az épületek biztonságát, zavartalan működését.
Felkérem a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjét, hogy az intézkedést - a Köztársasági Őrezred parancsnokának egyetértésével - további indokolt mértékű ideiglenes forgalomkorlátozási, közrendvédelmi és bűnmegelőzési intézkedésekkel egészítse ki.


Dr. Dobozi József r. vezérőrnagy
rendőrségi főtanácsos