Tilosban járt a gyalogos... (Gödöllő Rk.)

Az EU elnökségi rendezvények biztosításában vett részt egy rendőr, aki 2011. március 29-én 12:00 órakor forgalomirányítási feladatokat látott el. Ekkor észlelte, hogy egy férfi gyalogosan közlekedett Budapest irányából a Szabadság tér irányába, és amikor az útkereszteződéshez ért figyelmen kívül hagyta a gyalogos forgalom irányító készülék tilos jelzését.

Ekkor a rendőr személyazonosságának igazolására szólította fel, melynek a férfi nem tett eleget, majd a Szabadság úton átfutott és a Táncsics út irányába menekült. Az intézkedő rendőr több alkalommal felszólította, hogy álljon meg, melynek nem tett eleget. A fiatalember az Erzsébet park HÉV megállóhelyhez érve a HÉV síneken átfutott, illetve a síneket a gyalogos forgalomtól elzáró kerítésen átmászott. Amikor észlelte, hogy a Táncsics út és a Szabadság útkereszteződéséből szintén két rendőr fut irányába - elzárva további menekülési útvonalát, megállt.
A férfi, GY. R. 18 éves őrbottyáni lakos ellen a Gödöllői Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya szabálysértési eljárást indított a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése és személyazonosság igazolásával kapcsolatos kötelességek megszegése, valamint jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértés elkövetése miatt, és gyorsított eljárás keretében      50. 000,- (ötvenezer) forint pénzbírsággal sújtotta.

Gödöllői Rendőrkapitányság