Átadták a Gödöllő Egészségügyéért díjakat

Hagyományosan a Tormay Károly Egészségügyi Központ Lumniczer-emlékfalánál kezdődött meg a gödöllői Semmelweis nap. Itt tisztelegtek városunk kiemelkedő orvos-egyéniségeinek emléke előtt.
Dr. Szabadfalvy András, az egészségügyi központ igazgatója, az intézmény névadója, Tormay Károly életútját és tevékenységét ismertette, majd a résztvevők elhelyezték koszorúikat az emléktáblánál.
Az ünnepség ezt követően a Művészetek Házában folytatódott, ahol átadták a Gödöllő Egészségügyéért díjakat.Gödöllő városának önkormányzatát Pintér Zoltán alpolgármester képviselte.
Ezt követően a Művészetek Házában megrendezett ünnepségen adták át a Gödöllő Egészségügyéért díjakat.
Gödöllő Város Képviselő-testülete az 1998. évi 12. számú önkormányzati rendeletében az egészségügy, valamint a szociális területen elért kimagasló teljesítmény, vagy huzamosabb időn át folytatott kiemelkedő munkavégzés elismerésére hozta létre azt a díjat, ami azoknak a személyeknek, közösségeknek adományozható, akik a város egészségügyi ellátása érdekében kiemelkedő tevékenységet folytatnak a gyógyító – megelőző munkában, illetve a szociális gondoskodás területén jelentős eredményeket érnek el.
Az idei esztendőben a képviselő-testület Samu Jánosné szociális gondozónőt, Dr. Oraveczné Dr. Kiss Éva diabetológus főorvost, és a Kossuth Lajos utcai Bölcsőde Szakmai Közösségét részesítette az elismerésben. A díjakat dr. Gémesi György polgármester adta át a kitüntetetteknek.

Fotó: Merényi Zita, Reményi Krisztián