Gratuláció az Universiadén győztes magyar sportolóknak

Remekül szerepelt a magyar csapat a Kínában rendezett Universiadén. Az egyetemisták és főiskolások világjátékán a mieink összesen tizenegy érmet gyűjtöttek be, amelyhez Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke is gratulált.

„Nagyon erős mezőny jött össze a versenyen, a magyar sportolók pedig remekül helytálltak – jelentette ki a verseny végeztével az NSSZ első embere. – A világ élvonalába tartozó versenyzők is ott voltak a megmérettetésen, köztük a mi klasszisaink is, akik összesen öt arany, két ezüst és négy bronzérmet szereztek, ez a teljesítmény pedig egy ilyen méretű világversenyen nem akármi. Bízom abban, hogy a 2017-es világjátékok – amelyre Budapest és Gödöllő is pályázott – hasonló magyar sikereket hoz. Ha sikeres lesz a magyar kandidálás, akkor közvetlen közelről örülhetünk majd a győzelmeknek, és nemcsak egy távoli országból halljuk a jó híreket, hanem magunk is osztozhatunk sportolóink örömében.”
*
Mint arról hírt adtunk, a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club sportolói is szép sikereket értek el. Deák Nagy Marcell megnyerte a 400 méters síkfutást, mig Gáll Csaba és Gémesi Csanád az ötödik helyen végzett kardcsapatban vívott.