A Szent István Egyetem XII. Baráti Fogathajtó- és Főzőversenye

Hatvanan neveztek a Szent István Egyetem baráti fogathajtó versenyére és csaknem ugyanennyien a főzőversenyre, amit szerdán 12. alkalommal rendeztek meg az egyetem gödöllői kampuszán. A Lázár Lovaspark és a szilvásváradi Állami Ménesgazdaság fogataival zajló viadalon a „segédhajtók” a tizenháromszoros fogathajtó világbajnok Lázár-testvérek, egyetemi lovastanárok, Szegedi Gábor világbajnok és Dallos Andor igazgató, volt I. osztályú válogatott fogathajtó voltak.




A Solti László rektor megnyitója után kezdődött versennyel párhuzamosan zajlott a már-már fesztivál jellegű főzőverseny, amelynek zsűrijét Benke László vezette.
A fogathajtás döntőjéig vezető út igen izgalmas volt, hiszen nagyszerű időeredmények születtek és egyre kevesebb volt a hiba. A döntőben Cseh Vanda és Sótonyi Péter kerültek össze. Kettőjük párharcából az utóbbi került ki győztesen. Férfiak és nők között azonban külön—külön hirdettek eredményt. Az első három helyezett a férfiaknál Sótonyi Péter, a SZIE professzora, Tóth Zoltán újságíró és Illés B. Csaba, a SZIE professzora, a hölgyeknél Cseh Vanda, Rednágel Erika, a SZIE munkatársa  és Holota Beatrix, a SZIE hallgatója lettek.
Gémesi György polgármester is hajtott fogatot, de nem került be a legjobb nyolc közé. Az eredményhirdetésen Puskás János dékánnal közösen adták át a második díjat Illés B. Csabának. A város különdíját kapta Oszvald Marika operetténekes. A polgármester virágcsokorral köszöntötte Lázár Vilmosnét. A fogathajtó versenyek rendezéséért, az egyetem és a város közötti együttműködés erősítéséért Gödöllőért Ezüstérmet adott át Fehér Károly c. egyetemi tanárnak, PR igazgatónak. Solti László Pro Negotio Universitatis oklevéllel köszönte meg Péterfi Csabának, Gödöllő város kommunikációs igazgatójának a fogathajtó versenyek szervezésében és bonyolításában végzett munkáját.