IV. Vadásznap a Királyi Kastélyban

Óriási sikert, hatalmas érdeklődést hozott a szeptember 24-én, szombaton megrendezett IV. Vadásznap a Gödöllői Királyi Kastélyban. A tárlatvezetéssel, kiállításokkal, bemutatókkal, gyerekprogramokkal és vásárral egybekötött eseményre több ezren voltak kíváncsiak.

Vadászkürtök szavára nyitotta meg kapuit a Gödöllői Királyi Kastély, és a hintón érkező Mária Terézia királynő, valamint Grassalkovich Antal bevonulása után "vonulhatott" be az hazai és külföldi vendégekből álló tömeg a kastély kapuján.
Köszöntőt Gönczi Tibor, a kastély ügyvezető igazgatója, Gémesi György polgármester és Ambrózy Árpád, a Magyar Vadászíjász Szövetség elnöke mondott. Az illusztris vendégek közül kiemelkedett özvegy Széchenyi Zsigmondné, a vadászatairól és irodalmi munkásságáról világhírű magyar vadász felesége.
A késő délutánig tartó programok között vadászgörény-simogatás, vadászkutya-bemutató, solymászat, íjásztatás és főzőverseny is szerepelt. Ez utóbbi során vadhúsból kellett ízletes pörköltet készíteni, melyet rangos zsűri - Zsolnay Gábor mesterszakács, Fábián Zsolt alpolgármester, Gaál Noémi televíziós műsorvezető - bírált el.
A D'Elia szalonnak köszönhetően kellemes vadászruha-bemutatónak is örvendhetett a népes nézősereg.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(c) Tatár Attila felvételei