X. Liszt Fesztivál – Szilasi Alex koncertje

A X. Jubileumi Liszt Fesztivál keretében Szilasi Alex adott zongora koncertet a Királyi Kastély lovardájában október 21-én.

Az esten Chopin-Liszt: 6 dal, Schubert – Liszt: 3 dal, majd Liszt: a-moll Paganini etüd, Funérailles, Gyászgondola, E-dúr legenda, Csárdás Obstiné és a 11.Magyar rapszódia csendült fel.
Szilasi Alex zenei tanulmányait a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta, Rados Ferenc, Falvai Sándor és Solymos Péter vezetése alatt, majd 1993-ban diplomázott. Fellépett Ausztria, Svájc, Németország, Franciaország, Olaszország, Törökország, Anglia, Oroszország, Dél-Korea, Kanada, az Egyesült Államok és Lengyelország számos koncerttermében. 1991-ben a megkapta a „Magyar Rádió szólistája” címet, 1994-ben elnyerte az olaszországi GIA ösztöndíjat, 1995-ben pedig  Milanoban Kawai-díjjal tüntették ki. 2005-ben megkapta  a Kölcsey-díjat, 2007-ben pedig az Akadémiai Klub Egyesülettől a Művészeti Díjat, 2008 decemberében pedig az év muzsikusaként a Gramofon-díjat. 2010-ben a lengyel "Chopin 2010" Évfordulós Bizottság “Chopin útlevelet” adományozott részére.