Elismerő cím a Művészetek Házának

A magyar kultúra napja alkalmából a Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Kft. Minősített Közművelődési Intézmény kitüntető címben részesült. Az elismerést a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetői csütörtökön adták át a Petőfi Irodalmi Múzeumban.


1823. január 22-én fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnusz megírását. Erre emlékezve 1989. óta minden évben ezen a napon ünnepeljük a magyar kultúra napját.
Az emléknap alkalmából a nemzeti erőforrás miniszter díjakat adományozott a kultúra területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó alkotóknak, könyvtárosoknak, a kultúra pártfogóinak valamint a kultúra támogatóinak, a kiemelkedő munkát végző közművelődési intézmények pedig Minősített Közművelődési Intézmény címben részesültek.
Minősített Közművelődési Intézmény címet 17 intézmény érdemelt ki: a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közművelődési Szakmai Tanácsadó és Szolgáltató Intézete, a Békés Megyei Ibsen Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft., a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ, a Békéscsabai Kulturális Központ, a Budapesti Művelődési Központ, a Debreceni Művelődési Központ, a kaposvári Együd Árpád Kulturális Központ, a Fejér Megyei Művelődési Központ, a Városföld Klubkönyvtár, a dabasi Kossuth Művelődési Központ, a budapesti Marczibányi Téri Művelődési Központ, a szombathelyi Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ, a Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Kft., a Vasvári Nagy Gáspár Kulturális Központ, a Szandaszőlősi Általános Iskola, Művelődési Ház és a Budapest VIII. Kerületi Közművelődési Nonprofit Kft.