Európa fényei – Gödöllőn látható a Strasbourgban is kiállított kárpit

Gödöllőre érkezett, és február 29-ig a GIM-Házban tekinthető meg az a nagyméretű kárpit, amit a Magyar Kárpitművészek Egyesületének tagjai az uniós elnökség alkalmából készítettek. A tizenöt művész által készített alkotást Strasbourgban, az Európa Tanács épületében is kiállították, majd októberben az Iparművészeti Múzeumban a „Transzcendens térképek – A Magyar Kárpitművészek Egyesületének tizenöt éve” című kiállítás részeként láthatta a nagyközönség.

A 10 négyzetméteres „Európa fényei” című kárpitot az Európai Unió soros magyar elnökségének tiszteletére, több, mint egy éves kitartó munkával készítették el.
A munkában Balogh Edit, Baranyi Judit, Benedek Noémi, Bocz Beáta, Csókás Emese, Fóris Katalin, Harmati Zsófia, Kiss Katalin, Kneisz Eszter, Kovács Péter, Lencsés Ida, Pázmány Judit, Szabó Verona, Tápai Nóra és Vajda Mária vett részt. A művet a Magyar Kárpitművészek Egyesületének októberben megnyílt kiállításának részeként láthatják az érdeklődők.
A kiállítások mellett az egyesület egy összefoglaló könyvbemutatójával is megünnepli fennállásának 15. évfordulóját, amit szintén a GIM-Házban tartanak február 26-án, 16 órakor. A helyszínválasztással a magyar kárpitművészet bölcsőjeként is számon tartott egykori szecessziós művésztelep előtt szeretnének tisztelegni.