Bernáth Lóránt (1946-2012)

Március 24-én elhunyt  Bernáth Lóránt, a VÜSZI Kft. majd a Gödöllői Hulladékgazdálkodási Kft. munkatársa.



Bernáth Lóránt 1946. június 12-én született Aszódon. Itt érettségizett, majd szerszámkészítő szakmát tanult. 1974-ben általános gépipari technikumi oklevelet szerzett, amit később különböző szintű tanfolyamokkal, továbbképzésekkel egészített ki.
1966-1984-ig az Ikladi Ipari Műszergyárban dolgozott különböző beosztásokban. Szakmai előmenetelét több vállalati és miniszteri kitüntetés kísérte.
A termelési osztályvezető-helyettesi kinevezését követően, 1984. január 23-án váltott munkahelyet, és a Gödöllői Városgazdálkodási Vállalat Gépészeti és Gépjárműforgalmi Üzemének helyettes vezetője lett.
1991. december 5-től üzemvezető, majd később a vállalat átalakulását követően a Gödöllői Városüzemeltető és Szolgáltató Intézmény, (VÜSZI, később Kht. és Kft.) hulladékgazdálkodási részleg vezetője volt.
2009. január elsejével az önálló társasággá szerveződött Gödöllői Hulladékgazdálkodási (GHG) Kft egyik vezetője. Ezt a feladatát már nyugdíjasként látta el, és a Zöld Híd Régió Kft-val való fúziót is ekként élte meg.
A betegség hírtelen és váratlanul érte.
A halál 2012. március 24-én hajnali egy órakor érte utol.
2012. április 3-án 15 órakor helyezik végső nyugalomra a gödöllői Dózsa György úti temetőben, református szertartás szerint.

*

Lóri!

Az első híreket betegségedről néhány hete, talán egy hónapja hallottam. Azóta készülök hozzád, hogy meglátogassalak, de mindig közbejött valami. Egy tárgyalás, egy értekezlet, vagy éppen Te nem tudtál fogadni, akaratodon kívül.  Mert az élet ilyen, csak rohanunk, és nem vesszük észre, hogy mi lenne a legfontosabb.
Most Te is rohantál!
Pedig ez nem volt rád jellemző, mindig a nyugalmat, a biztonságot, a jókedvet, az életerőt sugároztad magadból. Most miért siettél ennyire?
Mondanád, itt volt az ideje és tettem a dolgom. Látod, még ezt is jól csináltad, „profi” voltál ebben is!
Mert professzorként végezted a munkádat, tanári módon foglalkoztál a beosztottjaiddal, és óriási szívvel, szeretettel gyűjtötted magad köré barátaidat, munkatársaidat. Ahol Te voltál, ott a jókedv, a derű és maga az élet volt jelen. A munkádat a szakszerűség, a tisztesség, a következetesség, és csupa nagybetűvel írva az EMBERSÉG jellemezte leginkább. Köszönjük!

Búcsúzunk Tőled.

Bokor Árpád és a VÜSZI dolgozói

Nyugodj békében!