A Körösfői-Kriesch Aladár Művészeti Alapítvány jótékonysági estje

Háromórás jótékonysági estet rendezett szombaton este a Gödöllői Királyi Kastély Dísztermében a Körösfői-Kriesch Aladár Művészeti Alapítvány. Az est bevételét az alapítvány által adományozandó művészeti díjra, és Körösfői-Kriesch Aladár születése 150. évfordulójának méltó megemlékezésére fordítják 2013-ban.

Az alapítvány 15 éves fennállása alatt több mint 4 millió forinttal támogatta a fiatal művésztehetségeket és tanáraikat, mondta megnyitójában Körösfői László, a kuratórium elnöke. Az alapítvány ezen kívül állami támogatás elnyerésével a Nagy Sándor műteremház felújítását is elvégezte több mint 20 millió forint felhasználásával. Közadakozásból pedig elkészült a névadó Körösfői-Kriesch Aladár mellszobra, amit a Gödöllői Városi Múzeum előtt állítottak fel. 
Jelenleg a személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásából gyűjt támogatást céljai megvalósításához az alapítvány. Körösfői László megköszönte mindazok támogatását, akik ezt a felajánlást megteszik, hiszen nagyon sok tehetséges fiatal és eredményes pedagógus érdemli meg a jövőben is az elismerést. A mostani est műsorát a korábbi kitüntetettek adták, akik közül többen már nemzetközi téren is igazolták tehetségüket. A képzőművész plakettesek pedig a tombolára felajánlott tárgyakkal segítették a jótékonysági est sikerét.  

Közreműködtek:
Baráth Nóra oboaművész
Barta Katalin zongoratanár
Colla Parte Consort
Colour Strings
Ferenczi Anna zongoratanár
Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete
Horváth Zoltán (GFME elnöke)
Klacsmann Nóra, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Szeged) hallgatója
Langer Ágnes, a Gutenberg Egyetem (Mainz) hallgatója
Saltarello Együttes
Soós Gabriella zongoraművész
Szalai Gergő, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója (Debrecen)
Szalay Borka blockflöte művész

A műsort Barta Katalin zongoraművész vezette. Aszisztens: Gálné Bagi Márta hegedűtanár.

A tombolatárgyak felajánlói: Anti Szabó János képzőművész, Bada Márta festőművész, Debreczeni Zsófia festőművész, Goschler Tamás festőművész, Hidasi Zsófi textilművész, Horváth Orsolya festőművész, László Lilla festőművész, Lőrincz Áron belsőépítész, Lőrincz Ferenc festőművész, Remsey Dávid grafikusművész, Remsey Flóra kárpitművész, Szekeres Erzsébet textilművész, Gödöllő Város Önkormányzata, Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum, dr. Varga Kálmán történész, a Műemlékek Állami Gondnokságának igazgatója és a Dunatáj Alapítvány. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Balázs Gusztáv felvételei