József és Jocó – író-olvasó találkozó Nádudvari Annával

Nádudvari Anna, a városunkban élő írónő volt a vendége a bagi Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben kedden rendezett író-olvasó találkozónak. Az V. Galgaparti Mesenapra készülve a 4. b osztály tanulói Balázsné Győri Mária osztályfőnök vezetésével ismerték meg az írónő József és Jocó című könyvét a tavaszi félévben.

A szerzőt új ifjúsági regényének megírására Thomas Mann József és testvérei című műve inspirálta, annak is a kezdő mondata: "Mélységes mély a múltnak kútja..." Egy mai kisfiú, Jocó, kirándulás közben véletlenül egy kút mélyére zuhan, és ott találkozik a még szintén gyerek bibliai Józseffel, akit pedig - mint tudjuk - a testvérei dobtak mélybe. A két fiú, József és Jocó együtt indulnak el a bibliai tájakon. Sajátosan, gyerekszemmel látják a jól ismert jeleneteket: Teremtés, Ádám és Éva, Káin és Ábel... egészen József történetéig. A könyv tehát a kalandokon túl olvasmányos, hasznos segítség is az Ószövetség megismeréséhez.
Az író-olvasó találkozón elsősorban a kisdiákok kérdezték Nádudvari Annát, de a tantestület több tagja is érdeklődött az írónő műveiről, a regényírás folyamatáról, műhelytitkairól. A Helytörténeti Baráti Társulat által rendezett, a Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzők és Kiadók Reprográfiai Egyesülete pályázati támogatásával megvalósult program vendége a tőle megszokott megnyerő őszinteséggel, mesterkéletlenül válaszolt a kérdésekre, majd könyveit dedikálta.