Május 1-jétől változott a parkolás rendje

Május 1-jétől változott a parkolási rendje Gödöllőn. Bővült a fizető övezetek száma és a fizető zónák is átalakultak. A parkolási rend módosításának az is célja, hogy az adott területen lakók élni tudjanak ingyenes parkolási lehetőségükkel.

Az érintett lakók április 23-tól igényelhetik az ingyenes parkolási engedélyeket, erre május 31-ig van lehetőségük. Az ügyintézés a VÜSZI ügyfélszolgálati irodáján (Gödöllő, Dózsa György út 12.) egyablakos ügyintézés keretében, mindössze néhány percet vesz igénybe. Az ügyfélszolgálatot hétfőn 8-18 óráig, keddtől péntekig 8-16 óráig kereshetik fel.

Az új parkolási zónákba az a természetes személy igényelhet ingyenes parkolási lehetőséget, akinek állandóra bejelentett lakcíme a 3-as parkolási zóna (Mária oszlop hrsz. 413/13. melletti és mögötti közterület, Szent István tér 1-8., Szabadság tér 12-17., Dózsa György út 1-3., 5-7.) vagy a 11-es számú parkolási zóna (az Erkel Ferenc és Szent Imre Általános iskolák előtti közterület, valamint az Erzsébet krt. 7-14. mögötti közterület 53 darab kijelölt parkolóhellyel; az Erzsébet krt. 1-28. által határolt terület – a Magyar Kázmér közt, a Mihály Dénes közt, a Nagy Sándor közt is beleértve –; valamint a Kossuth Lajos utca 51-53. mögötti terület 167 darab kijelölt parkolóhellyel; a Kossuth Lajos utcának a Dózsa György út – Táncsics Mihály út közötti szakasza, a Remsey krt., az Ambrus köz, a Szent Imre utcának a Kossuth – Városmajor utca közötti szakaszán lévő közterület, valamint a Kossuth utca 62-68. mögötti közterület 331 darab kijelölt parkolóhellyel) várakozási területen belül, illetve az azt határoló útvonalon van.

Engedélyt a tulajdonban, vagy üzemeltetésében, illetve használatában lévő egy darab személygépjárműre lehet kémi, mely időbeli korlátozás nélkül ingyenes parkolásra jogosít fel. A kérelemhez mellékelni kell a forgalmi engedély és a lakcím igazoló fénymásolatát, valamint a gépjármű használatára szóló jogosultságot. Az adott évben az első engedély kiadása ingyenes. Az engedély cseréjéért, illetve pótlásáért (megrongálódott, elveszett, gépjárműcsere esetén rendszámváltozás) az üzemeltető díjat számol fel. Annak a természetes személynek, akinek állandó lakóhelye nem az érintett zónák valamelyikében van, de életvitelszerűen itt él, és lakcímigazolóval igazolja a tartózkodási helyét, kedvezményes bérletvásárlásra van lehetősége. Ennek díja egy évre 12.500 Ft. Az engedély a kiadásának évét követő év március 31-ig érvényes.

A Gödöllő város területén kialakítandó várakozási területek kijelöléséről, rendjéről és a várakozási díjról szóló 2/2004.(II.2.) sz. önkormányzati rendelet