Még egy emeletet kapott a gépmúzeum

Dr. Solti László, a Szent István Egyetem rektora, dr. Szűcs Lajos, a Regionális Fejlesztési Tanács elnöke és dr. Köpeczi Bócz Tamás miniszteri biztos május 25-én ünnepélyes keretek között átadták a közel 1,7 milliárd forintos beruházásból megvalósult Műszaki- és Természettudományi Oktatóközpontot városunkban.A projekt keretében két év alatt 4455 négyzetméter oktatási tér épült, valamint 5964 négyzetméter oktatási teret újítottak fel. Az átadáson részt vett dr. Gémesi György polgármester és Tóth Tibor alpolgármester.
A Gépészmérnöki Kar gyakorlati oktatási infrastruktúrája teljes mértékben megújult, a gyakorlati képzési laborterület közel kétszeresére növekedett és korszerű eszközparkkal bővült.
A fejlesztés két helyszínen, az európai hírű gépfejlődés-történeti gyűjteménynek otthont adó épületben és a tanműhelyek területén valósult meg, mondta el az ünnepségen dr. Szabó István dékán. A projekt révén 22 új oktatótér létesült, míg 18-at felújítottak. Többek között új videóstúdió és energetikai labor épült. Utóbbiban egy kis szélkerék is szolgálja a hallgatók képzését.