Idős nénit raboltak ki fiatalkorúak fényes nappal az utcán

Rablás bűntette miatt indított eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen tettesek ellen.

Július 23-án délelőtt egy 79 éves bagi néni rokonait látogatta meg a településen. Hazafelé tartott, amikor dél körüli időben a Szent László út és a József Attila utca kereszteződésénél egy akkor még ismeretlen személy hátulról – a ruházatánál fogva – a földre rántotta, táskáját kitépte a kezéből, majd a helyszínről a Liget utca egyik családi házába menekült be. A táskában közel egymillió forint értékben készpénz és értékpapírok voltak, melyeket a hölgy nem akart a házában őrizetlenül hagyni.
Az idős sértett - aki az esés következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett -, közben segítségért kiáltozott.
A bűncselekmény elkövetése után néhány percen belül a helyszínre érkezett a helyi közterületi szolgálat, akik a térfelügyeleti kamerarendszer által rögzített felvételeket visszanézték, melyen jól látható, hogy a bűncselekményt két személy követte el.  A felvételek, a személyleírás, valamint az elkövetők ruházata alapján beazonosították a bűncselekménye feltételezett fiatalkorú elkövetőit. 
K. L. 14 éves és R. M. 16 éves bagi lakosok felkutatására széleskörű társadalmi összefogás jött létre. A Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője a súlyos bűncselekmény elkövetőinek elfogása érdekében jelentős rendőri erőt vezényelt a településre. A gyanúsítottak felkutatásában helyi nyomozók, járőrök, kutyás járőrszolgálat, valamint a Készenléti Rendőrség munkatársai is részt vesznek.
A helyi polgárőr egyesület vezetője támogatásáról biztosította dr. Bozsó Zoltán r. dandártábornokot, így polgárőrökkel is kiegészült az ellenőrző egység.
A mai napon, a kora esti órákban az összehangolt  kutatás eredményeként elsőként K. L. bagi fiatalembert fogták el a rendőrök, majd rövid idő elteltével társát is megtalálták és előállították.
A nyomozók mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették, kihallgatásuk jelenleg is folyamatban van.

Gödöllői Rendőrkapitányság