Hosszabb szerelvényekkel, egyedi díjszabással jár a gödöllői HÉV

Hosszabb szerelvényekkel indítja a 8-as (gödöllői) HÉV szerelvényeit a Forma-1 Magyar Nagydíj ideje alatt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A szolgáltatást egyedi, kedvezményes díjszabással vehetik igénybe a Hungaroringre kilátogatók - közölte a BKK szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a 8-as HÉV vonalán a szerelvények csütörtökön és pénteken délelőtt félóránként, kora délután és a délutáni csúcsidőszakban 10-20 percenként, este félóránként, a hétvégén pedig reggel és délelőtt negyedóránként, délután és este pedig félóránként közlekednek. Szükség esetén a BKK sűríti az indulási időpontokat.Felhívták a figyelmet arra, hogy a mogyoródi versenypálya csak a Gödöllőig közlekedő vonatokkal érhető el, a Cinkotára és Csömörre induló szerelvényekkel nem. A központ csütörtökön és pénteken a délutáni csúcsidőszakban, valamint szombaton és vasárnap reggel 7 és 20 óra között 3 helyett 6 kocsis szerelvényeket közlekedtet.
A Hungaroring a Szilasliget megállóhelytől gyalog, Mogyoród állomásról pedig közvetlen buszjárattal is megközelíthető. A 3-as, a 4-es, az 5-ös és a 6-os kapun át elérhető szektorokhoz Szilasliget, míg az 1-es, a 2-es, a 7-es illetve a 8-as kapun át elérhetőekhez Mogyoród állomáson célszerű a HÉV-ről leszállni. A távolság gyalogosan az állomásoktól körülbelül 2,5 kilométer, amely 35-40 perc alatt megtehető. A Forma-1 ideje alatt az érvényes 24 órás, csoportos 24 órás, 72 órás Budapest-jegyek és a Budapest-kártyák nem a főváros határáig, hanem Mogyoródig érvényesek. Azok, akiknek a július 29-i versenynapra érvényes speciális, 9990 forintos belépőjük van, annak felmutatásával mindhárom metróvonalat díjmentesen vehetik igénybe.