Gödöllő Város Díszpolgára lesz Oszvald Marika

Oszvald Marikának, a Fővárosi Operettszínház tagjának ítélte oda az idei díszpolgári címet legutóbbi ülésén Gödöllő város képviselő-testülete. A művésznő augusztus 20-án veheti át a kitüntetést.  Bár Magyarország legismertebb szubrettje nem helyi lakos, nyaralója van Gödöllőn, ezért sok időt tölt a településen, és nyilatkozatai szerint itt érzi magát a legjobban - mondta a döntés hátteréről Péterfi Csaba, a város önkormányzatának kommunikációs igazgatója azt MTI-nek.
Oszvald Marika igazi "operett családból" származik, édesanyja a népszerű szubrett Halasi Marika volt, édesapja pedig a legkedveltebb bonvivánok egyike, Oszvald Gyula.
A Színház és Filmművészeti Főiskolán végzett operett-musical szakon, 1972-től a Fővárosi Operettszínház elismert és oszlopos tagja. Eddigi munkásságáért több rangos elismerésben részesült : Jászai Mari-díjas, Érdemes művész, Erzsébet-díjat és Hevesi Sándor-díjat is kapott. A Halhatatlanok Társulatának tagja, 1990-ben az év színésznője.
A Gödöllő díszpolgára címet eddig 18 elismert személyiségnek, legutóbb 2010-ben Pécsi Ildikó színművésznek ítélte oda a város döntéshozó testülete - mondta Péterfi Csaba.    
mti.hu