Bor – szarvasgomba ünnep Gödöllőn

Szeptember 28-30-ig második alkalommal rendezik meg Gödöllőn a Bor – Szarvasgomba Ünnepet. A kezdeményezést a Gödöllői Erzsébet Királyné Étterem hagyományteremtő szándékkal hívta életre négy éve, amihez a Gödöllői Szarvasgombász Egylet tavaly csatlakozott, így az italok és étkek királyai szép párost alkotva remek rendezvényt alakítottak. Az esemény helyszíne a város megújult főtere, illetve az Erzsébet királyné szálloda környéke. 


A szervezők célja, hogy a szarvasgomba kultúráját ápolják, tovább vigyék, hiszen ez Magyarországon az elmúlt évtizedekben feledésbe merült. 
Az ősz erre kiválóan alkalmas, hiszen ekkor érik be a legtöbb szarvasgombafaj, tehát a rendezvényen a magyar szarvasgomba fajokat ismerhetik meg az érdeklődők, így a nyári szarvasgombát is, aminek Magyarország az egyik legnagyobb "előállítója". 
A Bor – Szarvasgomba Ünnep nem csak gasztronómiai esemény, hanem szakmai találkozó is, ahol bemutatkoznak a szarvasgombával foglalkozó szakemberek, a magyar szarvasgombászok és kutyáik, a magyar szarvasgombás termékeket gyártó cégek és kiskereskedők, bemutatkoznak a magyar szarvasgomba ültetvények. 
A szervezők gyermekfoglalkozásként gyermek szarvasgombászokat képeznek ki, akik remélhetőleg tovább viszik ezt a csodálatos mesterséget. 
A szarvasgombás finomságok mellett természetesen lehetőség nyílik borkóstolásra is.
Október utolsó hétvégéjén igazi gasztro élmény várja a Gödöllőre látogatókat.