Gödöllői szerepvállalás a Robert Bosch Tudásközpontot létrehozásában

Robert Bosch Tudásközpont létrehozását célzó szerződést írtak alá szeptember 26-án az Akadémián  a Szent István Egyetem, az MTA, a Műegyetem, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. és a Robert Bosch Kft. vezetői. A tudásközpont célja a hazai kutatási és oktatási intézmények szellemi kapacitásának mozgósítása a gépjármű-közlekedés innovációja és az ágazati fejlesztések érdekében.



A Bosch-csoport nemcsak a magyarországi kutatás-fejlesztésben tölt be meghatározó szerepet, a világban elfoglalt súlya is jelentős. Jól mutatja ezt az az adat, amely szerint munkanapokon világszerte átlagosan 16 szabadalmi igényt nyújt be – méltatta a cég eredményeit Pálinkás József.
A hazánkban 1899-ben megjelenő Bosch magyarországi csoportjának vezetője, Javier González Pareja hangsúlyozta, hogy a Bosch évek óta a műszaki tudásbázis egyesítésén, az oktatás, a különböző üzleti szektorok és tudományágak közötti együttműködés fejlesztésén dolgozik.
Solti László akadémikus, a SZIE rektora kiemelte, hogy a világcégek és a tudományos, valamint felsőoktatási intézmények összehangolt munkája hozzájárulhat a legeredményesebb fiatalok itthon tartásához is, hiszen megtapasztalhatják, hogy Magyarországon ugyanolyan feltételek között dolgozhatnak, mint külföldön.