Hajsza 72 órán át: beismerésben a gyanúsított (PMRFK)

Az emberölés mellett további két bűncselekmény elkövetését is beismerte a 18 éves gyanúsított.



Emberölés bűntett elkövetése miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 2012. szeptember 24-én. Az akkor még ismeretlen elkövető Bag és Domonyvölgy határában, egy mezőgazdasági területen több késszúrással meggyilkolt egy 32 éves gödöllői nőt. A bűncselekmény ismeretlen elkövetője a helyszínről áldozata gépjárművével, egy sárga színű Opel Corsaval menekült el, a gépjárművet 2012. szeptember 24-én az esti órákban megtalálta a rendőrség a 3-as számú főút mellett, Emőd térségében.

 2012. szeptember 24-én ismeretlen elkövető rablást kísérelt meg Gödöllő területén egy útkereszteződésben, egy Opel Astra gépjárművet vezető hölgy sérelmére. A sértett gépjárművébe beszállt egy ismeretlen férfi, majd késsel fenyegetve arra utasította a gépjármű vezetőjét, hogy induljon el Aszód irányába. A hölgy határozott ellenállásától az elkövető megrémült, kiszállt a gépjárműből és gyalogosan elmenekült.

 A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság forrónyomos csoportja a két bűncselekmény felderítését – azok hasonlóságai miatt – egyesítette. A beszerzett adatok alapján a bűncselekmény feltételezett elkövetőjéről grafika készült.

 A nyomozók az eljárást kiterjesztették egy Hatvan területén 2012. szeptember 20-án elkövetett bűncselekmény vizsgálatára is, ahol ismeretlen elkövető szintén késsel fenyegetve szerezte meg egy hölgy Opel Astra gépjárművét, melyet a pest megyei nyomozók 2012. szeptember 26-án Szakáldon találtak meg.

 A rendőrség az elkövető azonosítása és elfogása érdekében az ország több megyéjében jelentős rendőri erők bevonásával rendelt el fokozott ellenőrzést. Négy nap alatt összesen 1165 fő rendőr vett részt az ügy felderítésben, közöttük a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság teljes bűnügyi állománya.

 A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is köszöni a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség munkatársainak támogatását. Külön köszöni egy gödöllői hipermarket biztonsági szolgálata segítségét, valamint azokat az állampolgári bejelentéseket, amelyek érdemben segítették munkáját.

 Az összehangolt rendőri munka eredményeként a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható S. Márk 18 éves szakáldi lakost a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Terrorelhárítási Központ kijelölt egységének közreműködésével 2012. szeptember 27-én délután Miskolcon elfogták. A gyanúsított kihallgatása során az előzőekben felsorolt mindhárom bűncselekmény elkövetését elismerte. A gyanúsított ellen a további eljárást – fogva tartása mellett – a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja.

 Pest Megyei Rendőr-főkapitányság