Csiribiri családbarát nap az Alsóparkban

Színes hétvégi családi programot varázsolt a Gödöllői Waldorf Iskola és Óvoda közössége a Királyi Kastély és a Művészetek Háza közötti füves területre vasárnap, szeptember 30-án. Az eseményen több civil szervezet is képviseltette magát.

Az első Csiribiri nap szervezőit és közönségét az önkormányzat nevében Gémesi György polgármester köszöntötte. Nincs szebb annál, mint amikor gyermekek hangja nyit meg egy rendezvényt. A mai napon az ő tevékenységük révén kerülhetnek közelebb egymáshoz a családok – hangsúlyozta a polgármester. Kiemelte: a gödöllői „Waldorf család” szívvel és lélekkel szervezte a programot, amely kihozta az iskolát a városba. Ritka esemény ez Gödöllőn. Most megmutatják az érdeklődő városlakóknak is, hogy mit tanulnak a gyerekek ebben az oktatási műhelyben.

A nap előzménye, hogy az iskolát és óvodát fenntartó Weöres Sándor Pedagógiai Egyesület a TÁMOP-5.5.1.B-11/1 számú, a „Családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése a Közép-Magyarországi régió területén” pályázati felhívásra benyújtott „Csiribiri – integrált családbarát programjával” pozitív elbírálásban részesült.

Az egész napos program szorosan kapcsolódik a Waldorf iskolában és óvodában szeptember 29-én megtartott Szent Mihály-ünnephez, mely a Waldorf-pedagógia egyik legfontosabb ünnepe.
Sokoldalú színes programmal fogadják az ellátogató családokat: többek között sárkányviadalt, sárkányeregetést, bátorságpróbát, kovácsolást, ügyességi játékokat és színvonalas kézműves foglalkozásokat is kínálnak. Kézműves kirakodóvásár, reform büfé iskolások előadásai gazdagítják a programot.