Ottlik Gézára emlékeztek

Kiállítással, konferenciával és irodalmi díj átadással emlékeztek Ottlik Géza születésének 100. évfordulójára a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban október 19-én.
A könyvtár az évforduló alkalmából az író könyvei mellett a hozzá kötődő művekből rendezett kiállítást. Ottlik Géza személyét mindezek mellett fotók, és eredeti dokumentumok hozzák közelebb az olvasókhoz.


A megnyitót követően "Miért éppen Agatha Christie és a dzsessz?" címmel beszélgetés kezdődött a Gödöllői Városi Múzeum szervezésében. Gaálné dr. Merva Mária irodalomtörténész, múzeumigazgató, Czigány György írót, költőt, zenei rendezőt, Fischer Ernő tanárt, Györe Balázs írót és Mészáros Márton irodalomtörténészt invitálta meg egy közös eszmecserére.
A rendezvény záró részében adták át a Gödöllői Irodalmi Díjat. Az IRKA által alapított elismerést vers és próza kategóriában ítélték oda. Vers kategóriában Mező Géza, Major Péter, Vadász Bence, Fodor Katalin és Szabó Eszter, a prózaírók közül pedig  Mersdorf Ilona, Viski Nóra, Karán Sebessy Balázs, Willin-Tóth Kornélia és Szőcs Henriette részesült az elismerésben.