Átadták a Tiszta udvar – Rendes ház Gödöllő 2012 pályázat díjait

Gödöllő Város Önkormányzata a Föld napja alkalmából indította útjára a  Tiszta udvar – Rendes ház programot a helyi civil szervezetek bevonásával. A környezetszépítő megmérettetésre két kategóriában lehetett pályázni a nyár folyamán. A díjátadásra október 25-én, 17 órakor került sor a Városháza dísztermében.



A program keretében társasházak és kertes (családi) házak részére meghirdetett pályázat célja az volt, hogy a lakosságot minél jobban bevonja saját környezetének gondozásába, másrészt, hogy egyfajta elismerés legyen azok részére, akik nagy gondot fordítanak arra, hogy házuk és annak környezete, a kert, a kerítés, az ingatlan előtti közterület szép és ápolt legyen. A kiírásban azonban nemcsak a környezet szépítésére helyezték a hangsúlyt, hanem a fenntarthatóságra és a környezetbarát megoldások alkalmazására is.

Családi Ház kategóriában az épület és környezete, valamint a közterület példamutató igyekezettel és a környezettudatosságot szem előtt tartva megvalósított kimagasló gondozottságáért Tiszta udvar – Rendes ház címben részesült és a pályázat fődíját kapta a Rigó u. 4. (Wirth Gabriella), az Ibolya u. 25. (Szívós Mária) és az Észak u. 3. (Dr. Kobolák Julianna). Elismerésül a Zöld Híd Régió Kft. felajánlásából a hulladékszállítási díj egy évre történő elengedését és a SOPRO Hungária Kft. felajánlásából bio tisztítószereket is tartalmazó ajándékcsomagot nyertek.
Tiszta udvar – Rendes ház címben és különdíjban részesült az Állomás tér 8. (Szőke Jónásné) az ingatlan környékén található ötletes és szépen megvalósított közterület kialakításáért, valamint a Hős u. 8. (Magura György), Címer u. 4. (Vas Gábor), a Munkácsy M. u. 10. (Jámbor László Zoltán), és a Báthory István u. 43. (Müllerné Matuz Erzsébet) az épület és környezete, valamint a közterület példamutató igyekezettel megvalósított gondozottságának elismeréséül.
Tiszta udvar – Rendes ház címet és különdíjat kapott az Attila u. 4. (Hanzl József) a leghasznosabb porta elismeréséül.
Tiszta udvar – Rendes ház címben részesült továbbá a Kandó K. u. 26. (Gergely Anna), a Fácán sor 8. (Dr. Bakonyiné Edit), a Veres Péter u. 22. (Tóth-Máté Erika), a Rigó u. 16. (Kovács István), az Asbóth u. 41. (Számpor Pálné), a Kereszt u. 2. (Frittmann László), az Ádám u. 73. (Szebeni Ferencné), és a Jókai Mór u. 20. (Gurbi Attila és Szabó Edina).
Társasház kategóriában az épület és környezete, valamint a közterület példamutató igyekezettel és a környezettudatosságot szem előtt tartva megvalósított kimagasló gondozottságáért Tiszta udvar – Rendes ház címben részesült és a pályázat fődíját kapta a Gödöllő, Kazinczy krt. 14-16, a Magyar Kázmér köz 1-3. és az Erzsébet királyné krt. 1. Elismerésül a Zöld Híd Régió Kft. felajánlásából komposztot, a SOPRO Hungária Kft. felajánlásából bio tisztítószereket is tartalmazó ajándékcsomagot, valamint a Greendependent Fenntartható Megoldások Egyesülete felajánlásából ajándékként őshonos gyümölcsfát vehettek át.
Tiszta udvar – Rendes ház címben valamint az ingatlan környékén található közterület szépen megvalósított kialakításáért különdíjban részesült a Szabadság út 19. szám alatti társasház, a Zombor utca 1. szám alatti társasház. Tiszta udvar – Rendes ház címben és különdíjban részesültek továbbá a Gödöllő, Szent János u. 4., a Paál László köz 1., a Paál László köz 2-4-6., a Palotakert 15. , az Erzsébet királyné körút 9. szám alatti társasházak. Tiszta udvar – Rendes ház címben részesült a Palotakert 16., a Kazinczy krt. 23., a Szabadság út 11-13., a Szabadka u. 6., a Szabadság tér 12-13., a Szent István tér 3-4., a Szent István tér 5-6. szám alatti társasházak.
A pályázatot a Zöld Híd Régió Kft., a Gergely Díszfaiskola és a Sopro Hungária Kft. támogatta, és gondoskodott az elismerésekről.
A különdíjak között a Gergely Díszfaiskola 10 E Ft értékű ajándékutalványt, a Gödöllői Kertbarát Kör zöld növényt, a Greendependent Fenntartható Megoldások Egyesülete őshonos hazai gyümölcsfát, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége Gödöllői Szervezete sövényvágóra beváltható ajándékutalványt a Gödöllői Városvédő Egyesület pedig elismerő oklevelet adott a megmérettetésben résztvevőknek.
A díjakat dr. Gémesi György polgármester, Kisgergelyné Király Andrea, a Gergely Díszfaiskola vezetője, Gyenes Szilárd, a Zöld Híd Régió Kft. ügyvezető igazgatója, Kiss Balázs a Sopro Hungária Kft. területi képviselője, Sebő Györgyné, a Gödöllői Kertbarát Kör elnöke, Vadovics Edina, a Greendependent Fenntartható Megoldások Egyesület képviselője, Fülöp István a Gödöllői Városvédő Egyesület elnöke és Dolányi Sándor a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége Gödöllői Szervezetének elnöke adták át.