Dunavarsányban és Gödöllőn is beruház az Ibiden

A dízelautók számára kerámia alapú szűrőket gyártó Ibiden Hungary Kft. két beruházást valósít meg Magyarországon: a 48 millió eurós dunavarsányi bővítés 200, az 52 milliós gödöllői projekt pedig 120 munkavállalót foglalkoztat majd.A kormány szándéka az, hogy az Ibiden Dunavarsányi Ipari Parkban megvalósuló beruházásához kapcsolódó közigazgatási hatósági ügyek kiemelt jelentőségűvé váljanak.

A kiemelt jelleg azt jelenti, hogy az építés engedélyezése - benne a szakhatósági eljárásokkal is - egy szinttel feljebb tolódnak, mint ahogy a 'normál' engedélyezés egyébként zajlik. Korábban a megyei szint volt az első fokú, míg az illetékes minisztérium a másodfokú hatóság.

A mostani tervezet, általános építésügyi engedélyező hatóságként első fokon a Szigetszentmiklósi Járási Hivatal, Építésügyi Hivatalát jelöli meg, míg másodfokon a Pest Megyei Kormányhivatal, Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatala jár el. A tervezet felsorolja azt is, hogy melyek az első- és melyek a másodfokú szakhatóságok az egyes ügyekben. A hatóságok közti koordinálást pedig a Pest megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott végzi.

forrás: OrientPress Hírügynökség/MTI