Dunavarsányban és Gödöllőn is beruház az Ibiden

A dízelautók számára kerámia alapú szűrőket gyártó Ibiden Hungary Kft. két beruházást valósít meg Magyarországon: a 48 millió eurós dunavarsányi bővítés 200, az 52 milliós gödöllői projekt pedig 120 munkavállalót foglalkoztat majd.



A kormány szándéka az, hogy az Ibiden Dunavarsányi Ipari Parkban megvalósuló beruházásához kapcsolódó közigazgatási hatósági ügyek kiemelt jelentőségűvé váljanak.

A kiemelt jelleg azt jelenti, hogy az építés engedélyezése - benne a szakhatósági eljárásokkal is - egy szinttel feljebb tolódnak, mint ahogy a 'normál' engedélyezés egyébként zajlik. Korábban a megyei szint volt az első fokú, míg az illetékes minisztérium a másodfokú hatóság.

A mostani tervezet, általános építésügyi engedélyező hatóságként első fokon a Szigetszentmiklósi Járási Hivatal, Építésügyi Hivatalát jelöli meg, míg másodfokon a Pest Megyei Kormányhivatal, Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatala jár el. A tervezet felsorolja azt is, hogy melyek az első- és melyek a másodfokú szakhatóságok az egyes ügyekben. A hatóságok közti koordinálást pedig a Pest megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott végzi.

forrás: OrientPress Hírügynökség/MTI