„Legek” a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területén 2012-ben

A legjelentősebb sebességtúllépés: 118 kilométeres sebességgel közlekedett lakott területen belül egy járművezető a Szabadság úton január 30-án 13.31 órakor a megengedett 50 km/h helyett. A gyorshajtó személy 200.000.- Ft. pénzbüntetést kapott.


A legmagasabb véreredményes ittas járművezetés: augusztus 14-én Tura lakott területén belül közlekedett egy férfi személygépkocsijával, amikor áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba. Az ott szabályosan közlekedő járművezető, hogy az ütközést elkerülje autóját jobbra kormányozta és az út menti villanyoszlopnak ütközött. A szabálytalan gépkocsivezető vérében 3,53 g/l ezrelék, igen súlyos fokú alkoholos befolyásoltság került megállapításra.

A legnagyobb kiszabott büntetés: A legittasabb járművezetés vétség elkövetése miatt gyorsított eljárás keretében 625 000.- Ft. pénzbírságot, valamint két év gépjárművezetéstől eltiltást szabott ki a bíróság egy ittas férfire.

A leggyorsabb elfogás: február 7-én 14 óra körüli időben Kistarcsa járőrszolgálat mobiltelefonjára egy biztonsági szolgálattól bejelentés érkezett, hogy Kistarcsán az egyik pénzintézetben fegyveres rablás történt. Az adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy egy férfi fejébe húzott sapkával, kezében fegyvernek látszó tárggyal az alkalmazottakat pénz átadására szólította fel. A részére átadott készpénzzel a helyszínről gyalogosan elmenekült. A kapott személyleírás alapján 14 óra 15 perckor Kistarcsán a töltőállomáson elfogták P. T. 39 éves helyi lakost, akinél a rabolt pénz hiánytalanul megkerült. A bűncselekmény elkövetése és a gyanúsított elfogása között negyedóra telt el.

A leglúzerebb elkövető: május 10-én éjszaka ismeretlen személy betört Gödöllő egyik műszaki üzletébe. A csendes riasztást követően a járőrök a helyszínre érkeztek és elfogták B. T. 39 éves gödöllői férfit, aki az értékek válogatása közben beszorult az egyik rácsba. A veszélyeztetett érték: 250.000.- Ft. A rongálással 300.000.- Ft. kár keletkezett.

A legtöbb rendbeli bűncselekmény: interneten keresztül otthon végezhető munkát kínált egy hölgy. A munkavégzés külföldi üdülési katalógus csomagolás lett volna. Az ország egész területéről eddig közel 600 sértett jelentkezett, akiktől 800 – 1. 800.- Ft. közötti összegeket kért el a gyanúsított a szervezési költségekre. A munkavégzés természetesen meghiúsult.

A legtöbb hétvégi ház feltörés: Egy 18 éves gödöllői fiatalember 3 hónap alatt 30 esetben tört be hétvégi házakba, vagy a családi házakhoz tartozó melléképületbe. A férfi kizárólag színesfémet lopott el, majd ezeket értékesítette. A gödöllői rendőrök az elfogását megelőzően fokozottan ellenőrizték Gödöllő és Isaszeg külterületeit amely a sikeres elfogáshoz vezetett.

A legügyetlenebb kerékpáros: február 26-án délután állampolgári bejelentés érkezett, mely szerint Gödöllőn az autópálya felüljáró alatti részen egy férfi fekszik az árok szélén. A helyszínen megállapítást nyert, hogy a férfi kerékpárját tolva gyalogosan közlekedett, amikor a kerékpárhoz kötött kutya az úttest jobb szélén lévő árokba ugrott és a férfit valamint a kerékpárt is az árokba rántotta. A férfi ittas állapota miatt az árokból egyedül kijönni nem tudott. A rendőrök orvosi ellátásáról gondoskodtak.  

A legamatőrebb jogsértő: V. A. 58 éves gödöllői férfi saját házában kialakított kávézóban kívánta engedély nélkül árusítani a pirotechnikai eszközöket. A helyi körzeti megbízottak ellenőrzésük során lefoglaltak 765 db rakétát, petárdát és egyéb pirotechnikai eszközt. A férfi ellen szabálysértési eljárás indul.

Gödöllő, 2012. december 28.  

Gödöllői Rendőrkapitányság