Friss hírekkel, HD-ben és 3D-ben is: Világhálón a Gödöllői Városi TV

Január 1-je óta a www.godollonettv.hu internetes címen láthatók a gödöllői tv hírei. A műsorszórási változást a fogyasztói szokások átalakulása tette szükségessé. A sugárzott és kábeltelevíziós csatornák hatékonysága folyamatosan csökken az egész világon, helyüket az internetes tartalmak veszik át.

A mai gyakorlat szerint a nézők nem pazarolnak időt olyan hírek, tudósítások végignézésére, ami nem érdekli őket, ezért egyre többen választják az internetes tévézés lehetőségét, ahol  néhány kattintással kiválasztható az a tartalom, amit fontosnak tartunk. 
A Gödöllői Városi Televízió új honlapja is ezt a szemléletet követi. Az események önálló anyagokként találhatók meg az oldalon, megkönnyítve ezzel az információk kereshetőségét, és a választást is. Mindemellett nem kell egy hetet várni az összeállításra,  az internetes oldalra naponta, szinte azonnal felkerülnek az aktuális hírek tudósítások.
Az archívum is folyamatosan bővül, így az egyes anyagok hosszabb idő elteltével is hozzáférhetőek lesznek. A videó anyagok felkerülnek a Youtube szerverére is, így már az okos televíziókon is követhetőek a tartalmak, amihez még számítógépre sincs szükség. 
A fejlesztést a kábelhálózati jeltovábbítás korlátozott lehetőségei is szükségessé tették, hiszen korábban a HD vagy 3D tartalmak továbbítására nem volt lehetőség. Az interneten mindkét formátumban készült műsorok megtekinthetők, és ami szintén fontos, a külhonban élők is nyomon követhetik a városunkban zajló eseményeket, rendezvényeket, a pezsgő kulturális életet. A televízió vezetése reméli, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően egyre több érdeklődőhöz juttatnak el a legfrissebb gödöllői információk.