A Giesseni Szimfonikus Zenekar koncertje a lovardában

A Giesseni Egyetem Szimfonikus Zenekara adott koncertet március 31-én este a királyi kastély lovardájában. A németországi testvérvárosunkból érkezett együttes nagy tetszéssel fogadott műsorában Schubert VII. „Befejezetlen” szimfóniája, Beethoven „Ah Perfido” op. 6. koncertáriája és Mendelssohn-Bartholdy V. „Reformáció” szimfóniája szerepelt. Ráadásként Brahms Magyar táncok című művéből hallhatott részletet a közönség. Közreműködött  Sybille Plocher (szoprán). Vezényelt Stefan Ottersbach zenei igazgató.

A giesseni vendégeket és a közönséget dr. Michéli Erika, a Szent István Egyetem külügyi rektorhelyettese és Sándorné Pálfalvy Beáta, a Gödöllői Testvérvárosi Egyesület elnöke köszöntötték, s részt vett a koncerten dr. Beke János, a SZIE oktatási rektorhelyettese és Mezei Tibor főtitkár is.

A Justus Liebig Egyetem több évtizedes kapcsolatokat ápol a gödöllői egyetemmel. Ennek kapcsán alakult ki a két egyetemi város között a testvérvárosi együttműködés. A koncert utáni találkozón dr. Fábián Zsolt korábbi alpolgármester köszönte meg a művészek szereplését.  


 

 

 

(c) Balázs Gusztáv felvételei