A Zöld Híd Régió Kft. tájékoztatója

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy szolgáltatásunk minőségének, valamint az ellenőrzési rendszer hatékonyságának növelése érdekében matricás edényzet azonosítás és a lakosság pontos tájékoztatását szolgáló értesítési rendszer használata mellett döntöttünk, amelynek bevezetését folyamatosan hajtjuk végre.



Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy 2013. április 15-ét követően a szabálytalanságok visszaszorítása érdekében, kizárólag a szabványos gyűjtőedényben, vagy a Zöld Híd Régió Kft. által forgalmazott zsákokban (többlet-, bio-, szelektív hulladékgyűjtő zsák) kihelyezett hulladékot áll módunkban elszállítani. Az ingatlantulajdonosok által bejelentett űrtartalmú hulladéktároló mennyiségén felül a többlet hulladékot csak a „Zöld Híd Régió Kft. Hulladék” feliratú zsákban szállítjuk el.
A szabálytalanságok pontos dokumentálása érdekében sorszámozott, 3 példányos „Értesítő” nyomtatványt rendszeresítünk. A nyomtatvány kitöltése során munkatársunknak meg kell jelölni az ingatlan címét, a kiállítás időpontját és az észlelt szabálytalanságot. A nyomtatvány kitöltője köteles a fellelt esetről fényképet készíteni úgy, hogy a helyszín és a szabálytalanság felismerhető legyen. Az értesítő első példányát kollégáink az ingatlan tulajdonosnak átadják, vagy a postaládába helyezik.
A gyűjtőedényt, valamint a szelektív és zöldhulladékot a gyűjtés napján reggel 6 óráig kell a lakosságnak kihelyezni, mert a gyűjtőjáratok optimális útvonalának újratervezése miatt előfordulhat, hogy a hulladékszállító autó nem a korábban megszokott időben fog az ingatlan előtt megjelenni.
Amennyiben az ingatlan előtt a gépjármű megjelenésekor nincs kihelyezett hulladék, a későbbiekben nincs lehetőség az elszállításra.