Önkéntes civilek találkoztak a Művészetek Házában

Századok találkozása – Önkéntesség szerepe a társadalomban címmel rendeztek szemináriumot a Könyvtárban és a Művészetek Házában április 26-án.


A rendezvényen a városi civilek mellett Gödöllő lengyel testvérvárosa, Zywiec civil szervezetei, valamint Dunaszerdahely testvérváros delegációja vett részt.
A cserkészek mindkét településről képviseltették magukat, ahogyan a Vöröskereszt helyi szervezetei is. Mellettük gödöllői részről a Fővárosi Szociális Otthonban működő Életért Alapítvány, a Gödöllő és Térsége Látássérültek Egyesülete és a Gödöllői Fészek Nagycsaládos Egyesület mutatkozott be, míg lengyel részről a Zywieci Fejlesztési Alapítvány munkáját ismerhették meg a résztvevők.
A rendezvény a bemutatkozás, az interaktív párbeszéd mellett lehetőséget adott arra is, hogy felmérjék az együttműködési lehetőségeket.
A résztvevők egyetértettek abban, hogy bár az önkéntesség, és az önkéntes munka jelentése az elmúlt évtizedek alatt sokat változott, a társadalomnak egy különleges értéke, ami az emberi önzetlenségnek köszönhetően képes új értékeket teremteni.
(c) Korondi Judit felvétele