Átadás előtt a belvárosi kerékpáros nyomvonal

Módosította a közterületek használatáról, a közterületek és vásárok rendjéről szóló önkormányzati rendeletét a képviselő-testület. A módosítás október 1-jétől lehetővé teszi, hogy a főtér közterületein hat éves kor feletti személyek a kijelölt nyomvonalon kerékpárral közlekedjenek. Október 5-én átadják a belvárosi kerékpáros nyomvonalat.


A változtatást a „Legyen Gödöllő Kerékpárosbarát Város" program előrehaladása indokolta. A programban kitűzött célok a város több pontján már megvalósultak. Számos helyi közúton történt meg a kerékpáros nyomvonal kijelölése és felfestése, valamint több közterületi kerékpár tárolót és támaszt telepítettek. Október 5-én átadják a belvárosi kerékpáros nyomvonalat.
A lakossági igények és jelzések figyelembevételével vizsgálták meg annak lehetőségét, hogy a városközpont főterére eddig a kerékpárosok közlekedését tiltó szabályozást a helyi rendeletben hogyan tudják feloldani. A szakmai csoportok bevonásával az a javaslat született, hogy a főtérnek a burkolatra felfestett, kijelölt nyomvonalán legyen lehetőség a kerékpáros közlekedésre.