Gödöllőről Torockóra

A Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola 45 diákja Erdélyben járt október 9. és 11. között a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett „Határtalanul!” pályázat nyerteseként.


A pályázaton elnyert 1 170 000 Ft-os támogatásnak köszönhetően a diákok magyar uralkodókhoz kötődő mondák nyomába eredve csodálatos tájakon utaztak, gyönyörű régi magyar városokat felkeresve járták be történelmünk neves emlékhelyeit. Nagyvárad, Királyhágó, Kolozsvár, Torockó, Nagyenyed, Tordai hasadék, Déva és Arad meglátogatása után a gyerekek számára valósággá váltak határon túli értékeink és nemzettársaink léte és fontossága. Az utazás legnagyobb élménye az aradi kivégzés színhelyén tartott megemlékezés és közös éneklés volt.
A diákok és a szülők segítségével nagyon sok ajándékot gyűjtöttek össze, amelyet nagy szeretettel adtak át a torockói iskolának és Böjte atya által alapított gyermekotthon lakóinak Déván. A nagyenyedi Bethlen Gábor Református Kollégiumot a szülők banki átutalásaikkal támogatták.
Zmák Júlia az iskola igazgatója elmondta, hogy a Hajós iskola immár második alkalommal vett részt a „Határtalanul!” programban, amely a hetedikes diákok számára ismét felejthetetlen megtapasztalást jelentett a határon túli magyarságról.