Gépszemlét tartott a katasztrófavédelem a gödöllői autópálya mérnökségen

A téli időszakban különösen fontos, hogy az autópályákon zavartalan legyen a közlekedés. A felkészültségről tájékozódtak a Pest megyei katasztrófavédelem munkatársai november 27-én a Magyar Közút Zrt. Gyorsforgalmi Keleti Üzemeltetési Főmérnökség gödöllői autópálya mérnökségénél.


A helyszínen Cseri Péter mérnökségvezető adott tájékoztatást a gödöllői autópálya mérnökséghez tartozó mintegy 150 km-es szakasz téli karbantartásának feladatairól és a felkészülésről. Mint elmondta, a gödöllői mérnökséghez az  M3-as autópálya Budapesttől a Gyöngyös nyugati-csomópontig tartó szakasza, valamint az M31-es autópálya 0 km-től 12,4 km-ig terjedő szakasza tartozik, aminek téli csúszásmentesítésére tíz szóró-toló gépjármű áll készenlétben. Ezek közül 7 a pályát, 3 pedig a leállósávot és a parkolókat takarítja. Útszórósóból 1681 tonna áll rendelkezésre.
A téli ügyeleti rendszerben november 1-jétől március 15-ig, az időjárási fokozattól függően 7-10 fő tart 24 órás ügyeletet, de ha szükséges, 30 embert tudnak munkába állítani a közlekedés biztosítására.
A helyszínen Halassy Gábor tűzoltó főhadnagy, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gödöllő Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályának kiemelt főelőadója  és Bodrogi Ágnes tűzoltó hadnagy polgári védelmi felügyelő tartottak gépszemlét, majd a legszükségesebb téli tudnivalókat egyeztették a mérnökségvezetővel.
Bodrogi Ágnes honlapunknak elmondta, a mérnökség és a katasztrófavédelem között szoros munkakapcsolat van annak érdekében, hogy télen is járhatók legyenek az érintett autópálya szakaszok, s amennyiben szükséges, a katasztrófavédelem  azonnal segítséget tudjon nyújtani az autópályán közlekedőknek.

  



(c) Korondi Judit felvételei