Szabadkai művészek kiállítása nyílt Gödöllőn

Vendégünk, Szabadka címmel nyílt meg a Levendula Galéria kiállítása január 22-én, a Magyar Kultúra Napján a Művészetek Háza kiállítótermében. A csoportos képzőművészeti kiállításon a délvidéki város alkotói mutatkoznak be a gödöllői közönségnek.


A rendezvényen dr. Gémesi György polgármester mondott köszöntőt. Kijelentette, a Levendula Galéria és a Szabadkai Városi Múzeum közötti együttműködés új felületet nyitott Gödöllő határon túli magyar településekkel való kapcsolatában.
A tárlatot Kerényiné Bakonyi Eszter, a Gödöllői Városi Múzeum igazgatója nyitotta meg, aki emlékeztetett rá, a Levendula Galéria és a szabadkai múzeum közötti kapcsolat a múlt évben a Gödöllői Városi Múzeum által megrendezett „Szecessziós Városok” című konferenciához kötődik, az akkori találkozásnak köszönhetően a múlt évben a gödöllői művészek mutatkozhattak be Szabadkán, most pedig városunkban ismerhetik meg a külhoni alkotók munkáit. Mint mondta, bár a két városban a szecesszió más-más módon van jelen, mégis lehetőséget teremt az egymásra találásra.
A megnyitóbeszéd után kiállítást rendező Kern Sólya Mária polgármesteri tanácsos, a szabadkai delegáció vezetője és Olga K. Ninkov, a Szabadkai Városi Múzeum művészettörténésze mondtak köszönetet a kiállítás megszervezéséért. Hangsúlyozták, nem csak az nagy öröm számukra, hogy a szabadkai művészek munkáit bemutathatják, hanem a gödöllői részéről megtapasztalt várakozás, és szeretet, amivel fogadták őket.  
A huszonhárom művész munkáit február 20-ig láthatják az érdeklődők.  A megnyitót Juniki Spartakus és Lázár Bíborka hegedűjátéka tette még emlékezetesebbé.


 

 



(c) Korondi Judit felvételei