11,5 millió forintból újult meg a leendő Szentháromság-kert

A vasárnap délelőtti nagymisét követően ünnepélyesen átadták és felszentelték a Szentháromság templom előtti felújított területet. A kialakított parkban szabadtéri sporteszközök segítik a környéken élők egészséges életmódra törekvését. A 11, 5 millió forintos fejlesztés az önkormányzat és a Gödöllő Városközponti Lakótelepért Egyesület közös finanszírozásában, TÁMOP pályázat támogatással valósult meg.



A rendezvényen dr. Gémesi György polgármester elmondta, amikor a '90-es évek közepén döntés született arról, hogy a  területen templomot és parkot alakítanak ki, sokan úgy vélték, nem érdemes egy lakótelepen ilyen fejlesztést megvalósítani. Az akkori hit és akarat eredményeként azonban mára felépült a templom, ideszokott a közösség, és átadásra kerülhet az első olyan közösségi tér, ahol a park mellett szabadtéri sporteszközök várják az itt élőket. Gémesi György bejelentette, a megújult terület rövidesen új nevet kap, a képviselő-testület júniusi ülésén a Szentháromság-kert elnevezést fogja előterjeszteni.

Az átadás részeként a parkban rózsakertet is kialakítottak, ahol az egyházközségben született gyerekeket jelképező rózsatöveket ültettek el. 2014-ben kilenc gyermekkel gyarapodtak, az első töveket az ő szüleik helyezték a földbe.
A parkot Szecsődi Péter plébános szentelte fel. A rendezvényt a Frédéric Chopin Zeneiskola növendékeinek és tanárainak műsora színesítette.



 

 

 

 

(c) Korondi Judit felvételei