Tájékoztató a képviselő-testület mai ülésének döntéseiről

A képviselő-testület mai ülést tartott a városházán.

A képviselő-testület pályázata alapján augusztus 1-jétől öt évre kinevezte Varga Lillát a Palotakerti Óvoda vezetőjének.

A döntéshozók elfogadták a Városi Bölcsődék intézményi dokumentumainak felülvizsgálatáról, majd a Gödöllői Sport Közalapítvány Kuratóriumának és Felügyelő Bizottságának 2013. évi tevékenységéről készített előterjesztéseket.

Tulajdonosi döntést hozott a képviselő-testület a Szabadság tér 6. számú ingatlan ügyében. Az önkormányzat a Pénzintézeti Társasházban található Padlástér L és Padlástér II. megnevezésű, közös tulajdon tárgyát képező ingatlanrészek Optima Klíma Zrt. részére történő értékesítését nem támogatja, a padlásterekre vonatkozó közös tulajdoni hányadát a társaság részére nem kívánja értékesíteni.

A képviselő-testület elrendelte a Kossuth Lajos u. 42. szám alatt található, valamint a Palota-kert 3. sz. alatt található, üres önkormányzati tulajdonú nem lakás célú helyiség üzleti célú bérbeadását, az önkormányzat tulajdonában álló lakások és helyiségek bérletére vonatkozó egyes szabályokról szóló 18/2001. (V. 11.) sz. önkormányzati rendelet 32. §-a szerinti pályázati eljárás lefolytatásával.

Módosították az útépítési együttműködéséről szóló 5/2014.(III.17.) önkormányzati rendeletet. A döntés előzménye az, hogy az idei közútfejlesztési programban az Ibolya utcában és a Búzavirág utcában a jogerős építési engedélynek megfelelően megvalósulhat egy, illetve két forgalomcsillapító küszöb, amennyiben az építési munkákkal érintett ingatlantulajdonosok ezt igénylik és hajlandók a többlet költségek vállalására.
Az önkormányzat a rendelet szerinti tartalommal megküldte a felhívást az érintetteknek, majd lakossági fórumon ismertették a terveket, az útépítési együttműködési megállapodás feltételeit. Az érintett körzetek önkormányzati képviselői személyesen is felkeresték az ingatlantulajdonosokat, hogy véleményüket megismerjék és elősegítsék az útépítési együttműködési megállapodás létrejöttét, melyet - mindkét helyszínen - a lakosok többsége támogatott.
A rendelet első gyakorlati alkalmazása során, éppen az érintett ingatlantulajdonosok részéről merült fel, hogy amennyiben nincs meg a programban a 100%-os részvételi arány közöttük, többen vállalnának többletbefizetést azért, hogy a lakossági hozzájárulással megvalósítható műtárgyak megépülhessenek. Mindkét esetben meghatározó többséggel vállalták a lakók a hozzájárulás befizetését. A többség úgy gondolta, hogy a forgalomcsillapító küszöbök javítják közvetlen környezetükben a közlekedés biztonságát, ezért, akinek módjában áll, többlet befizetést vállal. A fedezet biztosítása az ingatlantulajdonosok részéről megtörtént, oly módon, hogy a hiányzó befizetéseket a többség többletvállalásokkal pótolta.
A rendelet módosítása lehetővé teszi, hogy az Ibolya és a Búzavirág utca útépítési munkái a többlet műszaki tartalommal, az érintettek többségének szándéka szerint valósuljanak meg, és a későbbiekben adódó hasonló helyzetek kezelésére is módot ad.

A képviselő-testület módosította a város 2014. évi költségvetéséről és gazdálkodással összefüggő egyes feladatokról szóló 1/2014. (II.10.) önkormányzati rendeletet.

A képviselő-testület szándéknyilatkozatot fogadott el iskolai sportpályák burkolatcseréjének és a Táncsics Mihály úti sporttelep öltözőjének Tao támogatással történő megvalósításához.

A képviselő-testület a maximális csoportlétszámok átlépésének engedélyezésére vonatkozó előterjesztést fogadott el az önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben a 2014/2015-ös nevelési évre.

A képviselő-testület a Főnixbata Auditáló és Számviteli Szolgáltató kft-ét megválasztotta a Gödöllői Piac Kft. könyvvizsgálójává és módosította a piac társaság alapító okiratát.

A képviselő-testület a Gödöllő Városközponti Lakótelepért Egyesület részére a „Lakóközösségi programok megvalósítása a Gödöllő Városközponti Lakótelepért Egyesülettel" című projekt kivitelezési munkáinak esedékes kifizetéséhez 1 millió 909 ezer forint kölcsönt nyújt.

Jóváhagyta a képviselő-testület, hogy a Szentháromság templom előtti parkosított és a múlt hétvégén átadott közterületet Szentháromság-kertnek nevezzék el.

A képviselő-testület elfogadta a 2015. évi tematikus éven belül a GödöllŐsz Fesztivál elnevezést.