Az állami uszodaberuházás helyzetéről kér tájékoztatást Vécsey Lászlótól Gémesi György

A képviselő-testület július 31-i ülésén dr. Gémesi György polgármester arról tájékoztatta a képviselőket, hogy a következő levéllel fordul Vécsey Lászlóhoz, a gödöllői választókerület országgyűlési képviselőjéhez, tájékoztatást kérve az állami uszodaberuházás helyzetéről.


"Tisztelt Képviselő Úr!
2014. március 6-án, a magyar sajtó nyilvánossága előtt Balog Zoltán miniszter úr Simicskó István  államtitkár úrral együtt a Szent István Egyetem vezetésének jelenlétében bejelentette, hogy Gödöllőn, az egyetem kertészeti tanüzemének területén ezer néző befogadására is alkalmas versenyuszoda épül. Sajnálattal állapítom meg, hogy az ezzel kapcsolatos határozatról, teendőkről, esetleges együttműködési lehetőségekről, határidőkről mind ez idáig hivatalos megkeresést és tájékoztatást nem kaptunk. A nyilvánosan elérhető kormányhatározat szerint április 30-ig kellett elkészíteni és a kormány elé terjeszteni a megvalósíthatósági tanulmányt, s kijelölni az építéssel kapcsolatos konkrétumokat is.
Tisztelt Képviselő Úr! Kérem tájékoztassa a város képviselő-testületét és lakosságát arról, hogy elkészült-e a tanulmány, a kormány tárgyalta-e és milyen döntéseket hozott. Kérem tájékoztatását abban is, hogy a július 17-én bejelentett, az élsportot is érintő zárolások mennyiben befolyásolják a gödöllői uszoda építését, egyben mennyire tartható az Ön által is bejelentett 2015-ös uszoda átadási határidő.
Tisztelettel:
Dr. Gémesi György
polgármester"