Szent Mihály-napi Hétvége

Szombaton délután a Gödöllői Waldorf Iskola Mihály napi családünnepével vette kezdetét a  Szent Mihály Napi Hétvége eseménysorozata. Az Alsóparkban megtartott rendezvényen az intézmény diákjai és tanárai mellett az Erkel Ferenc Általános Iskola kórusa, a Gyermekliget Általános Iskola, a Regionális Waldorf Gimnázium tanulói, a Regenyés Együttes, és a Csintekerintő műsora tette emlékezetessé a programot.


A Művészetek Házában a délután folyamán Süsü a sárkány kalandjait láthatta a közönség   a Játékszín művészeinek előadásában.  A családi napot, és ezzel a rendezvénysorozatot Gémesi György polgármester nyitotta meg.
Az Alsóparkban felállított színpadon folyamatosan váltották egymást a különböző produkciók, amelyek között hagyományosan helyet kapott a  sárkányjáték is Szent Mihály tiszteletére, aki a hagyomány szerint ezen a napon győzte le a gonoszt, pontosabban letaszította azt a Földre.  
A kézműves foglalkozások is ehhez kapcsolódtak: a gyerekek gesztenye-, papír- és zoknisárkányokat készítettek, sárkánykenyeret sütöttek, bátorságpróbákra vállalkoztak, sőt a kovácsolást is kipróbálhatták.
Ahogyan az alsóparki program, úgy a színielőadás is sokakat vonzott. Süsü kalandjaira megtelt a Művészetek Háza színháztermének nézőtere, ahol gyerekek és szülők együtt szurkoltak a csupaszív sárkánynak.




 

 

 

 


 

Korondi Judit felvételei