Tájékoztatás a MÁV Zrt. tulajdonában, illetve kezelésében lévő lakóingatlanokról

Gödöllő Város Önkormányzata a MÁV Zrt. megkeresése alapján az alábbiakról tájékoztatja a tisztelt lakosságot:

A MÁV Zrt. tulajdonában, ill. kezelésében lévő lakóingatlanok esetében jelenleg több településen csak a MÁV belső közüzemi hálózatán keresztül megoldott a víz- és csatornaszolgáltatás biztosítása. Különös tekintettel arra, hogy a MÁV Zrt. nem minősül közszolgáltatónak, illetve a közeljövőben nem várható az erre vonatkozó szabályozások változása, ezen lakások esetén a lakossági fogyasztók felé történő rezsicsökkentés érvényesítése érdekében külön intézkedések megtétele vált szükségessé.
A MÁV Zrt. 2014. szeptember 17-én hozott döntése értelmében, a lakások víz- és csatornadíjait az alábbiak szerint módosítja:
- saját üzemeltetésű kútból kitermelt víz, és saját üzemeltetésű szennyvíztelep esetén a szolgáltatás egységára 10%-kal kerül csökkentésre,
- közműszolgáltatótól vásárolt, továbbszámlázott szolgáltatás esetén a továbbszolgáltatás díja 10%-kal kerül csökkentésre.
A módosítások 2014. április 1-től visszamenőlegesen kerülnek érvényesítésre. Az első, csökkentett díjakkal kiállított számlákat október hónapban kapják kézhez az érintett fogyasztók, a visszamenőleges időszak kompenzációjának megállapítása és rendezése ez után történik majd.