Székelyföldről Gödöllőre - Két kiállítás egyben

Ismét székelyföldi művészek munkáit láthatja a gödöllői közönség a Levendula Galériában és a  Művészetek Háza galériájában. A Levendula Galéria és a csíkszeredai Pál Art Gallery együttműködése már több éves múltra tekint vissza, s hagyomány, hogy évente egyszer városunkban, s egyszer Csíkban mutatkoznak be a két város alkotói. November 22-én este Gödöllőn nyíltak meg a tárlatok – ahogy Pecze Dániel alpolgármester köszöntőjében fogalmazott: kettő az egyben.


A két kiállítást jól kiegészíti egymást, hiszen a Levendula Galéria teret ad a Művészetek Házában látható átfogó tárlaton is kiállító Bara Barnabás munkáinak. Az itt látható egyéni kiállításon a művésznek a valóságos, nem idealizált emberi testet ábrázoló grafikáit és kisplasztikáit tekinthetik meg.
A Művészetek Házában látható tárlaton Bara Barnabás alkotásai mellett Bíró Zsuzsanna, Csillag István, Ráduly Mária, Sebestyén Róbert, Tar Lóránd, Török Ferenc, Váncsa Mónika, Vorzsák Gyula és Zsigmond Márton munkáit láthatják az érdeklődők.
Pecze Dániel Weöres Sándor és Reményik Sándor verseit idézte köszöntőjében, melyben a képzőművészetnek a lelket gyógyító, vigasztalást nyújtó hatásáról beszélt, míg a tárlatot megnyitó Incze Mózes a színdarabok sok szereplős cselekményéhez hasonlította a közös kiállítást. Mint mondta, képzőművészet akkor van, ha van közönsége. A szombat esti megnyitó bizonyította: van képzőművészet!




 

 

 

(c) Korondi Judit felvételei