Nyílt nap a gödöllői szennyvíztisztító telepen

Ma megtekinthették az érdeklődők a gödöllői szennyvíztisztító telepen működő új biológiai tisztító műtárgyakat működés közben, és tájékoztatást kaptak a beruházás eddigi és további lépéseiről. Az összesen 1,37 milliárd forint összköltségű gödöllői szennyvíztisztító telep fejlesztése során a telepet korszerűsítik és új műtárgyakkal bővítik, hogy a létesítmény maximálisan megfeleljen a jelenlegi jogszabályoknak és környezetvédelmi előírásoknak.


A 1,253 milliárd forintos pályázati támogatással megvalósuló fejlesztés munkálatainak második ütemében idén ősszel az üzemeltető átirányította a szennyvizet az új biológiai tisztító műtárgyakra és ezzel párhuzamosan megkezdődött a régi medencék felújítása. Az átirányítást követő laboratóriumi vizsgálatok szerint a kibocsátott tisztított szennyvíz korábban kifogásolt paraméterei már nem haladják meg a megengedett határértékeket, így a szennyvíztelep bírságolása megszűnik.
Az új műtárgyak már működnek és biztonságosan üzemelnek, a régieket kitisztították, a felújításukat követően pedig visszakapcsolják őket a rendszerbe.




 

 

 

 


 



(c) Hídi Szilveszter felvételei