Turisztikai szakmai nap a kastélyban

Gödöllőn, a királyi kastélyban tartott szakmai napot a Magyar Fesztivál Szövetség március 18-án. A tanácskozást azzal a céllal szervezték, hogy a fesztivál-, rendezvény- és konferenciaszervezők, szállásadók, vendéglátásban dolgozók egymás munkáját, rendezvényeit megismerve, egymást segítve tematikus turisztikai csomagokat tudjanak összeállítani, ezzel is erősítve a szálláshelyek kapacitásának jobb kihasználását, a rendezvények, fesztiválok látogatottságának növelését.

A résztvevők megismerkedhettek többek között az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár lehetőségeivel, tájékoztatást kaptak a Nemzeti Kulturális Alap pályázási rendszeréről és a jogszabályi háttérről.
A rendezvényen Gönczi Tibor, a Gödöllői Királyi Kastély igazgatója mutatta be a megjelenteknek a kastélyt, ami városunk kiemelt turisztikai célpontja, dr. Ujvári Tamás igazgató helyettes pedig a különböző partneri együttműködésekről beszélt. Mint mondta, Gödöllő speciális helyzetben van, mivel a városban rendkívül sok a program. A helyi szakembereknek azonban sikerült létrehozniuk egy a rendezvényeket koordináló egyeztető fórumot, aminek eredményeként a különböző kulturális események nem egymás konkurenciájaként jelennek meg, hanem inkább erősítik, kiegészítik egymást. A kastély partneri együttműködésre törekszik a turisztikai szervezetekkel is.
A rendezvényen szintén előadó Darázs György, a Turisztikai Egyesület Gödöllő elnöke pedig arról beszélt, mi mindent kell szem előtt tartaniuk annak érdekében, hogy sikeresen tudjanak jelen lenni a piacon.
Hangsúlyozta az autentikus, térségre jellemző kínálatot, a garantált színvonalat, a helyes ár-érték arányt, valamint a körülményekhez és a vendégek igényeihez való rugalmas alkalmazkodást.
(c) Korondi Judit felvétele