Égből is jött az ellenőrzés

A falopások és a külterületeken elkövetett bűncselekmények megelőzésére szervezett akciót március 18-án 11 óra  és 16 óra között a Gödöllői  Rendőrkapitányság a társszervek és a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Parancsnokság helikopteres munkatársainak segítségével. Az 5 órás ellenőrzés során egy olyan személyt fogtak el a rendőrök, aki éppen kábelt égetett az erdőben, míg egy személy élő fákat vágott ki.


Az akcióban a Gödöllői Rendőrkapitányság állományából 24 rendőr vett részt. Munkájukat a Készenléti Rendőrség két pilótája – helikopterrel – segítette. Az akcióban 5 erdész (a Pilisi Parkerdő Zrt-től) és 4 hivatásos vadőr, valamint 11 polgárőr is részt vett.
Bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt 5 személyt állítottak elő, egy személy ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek. Helyszíni bírságot 7, közigazgatási bírságot 2 személlyel szemben szabtak ki.
59 főt és 25 gépkocsi ellenőriztek. A rendszámfelismerővel 305 járművet vizsgáltak az akcióban részt vevő személyek.

Máriabesnyőn kábelégető személyt fogtak el a gödöllői körzeti megbízottak, a leégetett kábelek egy előző napi lopásból származtak.Forrás: Gödöllői Rendőrkapitányság