Szolgálatba álltak a mentőmotorosok az M3-ason és Budapesten

Szolgálatba álltak az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) mentőmotorosai az M3-as autópályán és Budapest belvárosában - közölte az OMSZ kommunikációs igazgatója kedden az MTI-vel. Győrfi Pál közleményében azt írta, márciustól az M3-as autópályán Gödöllőnél egy nagy teljesítményű mentő-motorkerékpár, Budapest belvárosában pedig egy mentőrobogó működik, április 1-jétől pedig egy újabb mentőmotorral és még egy mentőrobogóval egészül ki az ellátás.


A tervek szerint a nyári időszakban a Balaton partján is bekapcsolódik egy mentőmotor az életmentés rendszerébe.
A mentők a biztonságos motorozás fontosságára is felhívták a figyelmet, mivel az elmúlt napokban ismét több olyan baleset történt, amelyekben motorosok szenvedtek súlyos sérüléseket.
Az Országos Mentőszolgálat arra kéri az autóvezetőket, hogy fokozottan figyeljenek a kétkerekű járművekre, számítsanak rájuk útkereszteződéshez érve vagy előzés közben is. A motorral közlekedőket a sebességkorlátozások betartására és a kiegészítő védőfelszerelések használatára figyelmeztetik, amelyek eséskor, ütközéskor kivédhetik a súlyosabb sérüléseket.
MTI
A királyi kastélyban múlt év november 15-én megrendezett 2. Erzsébet bál bevételét a Magyar Mentőmotor Alapítványnak ajánlották fel.  További információ erről itt olvasható.