Május közepén: Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

Különleges rendezvénynek ad otthont Gödöllő május 14-17. között, ugyanis ekkor rendezik meg első alkalommal – de hagyományteremtő szándékkal – a Nemzetközi Természetfilm Fesztivált. A négynapos programra negyvenkét országból négyszázhuszonnégy alkotást neveztek, de a filmvetítések mellett kiállítások, előadások, koncertek, vetélkedők várnak az érdeklődőkre, adja hírül a Gödöllői Szolgálat e heti száma. A rendezvényre Brüsszelben is felfigyeltek, s meghívták a Zöld Hét eseményeinek sorába. A fesztivál fővédnöke Áder János köztársasági elnök.


A civil kezdeményezésként megvalósuló rendezvény szervezői úgy gondolták, Gödöllő ideális helyszín, hiszen régen fontos szerepet töltött be a magyar természetfilmezésben: itt működött az egykori MAFILM természetfilm stúdiója, itt alkotott Homoki Nagy István és Hárs Mihály.
A helyszínt nemzetközileg elismertté tették az itt alkotók, méghozzá olyan filmek révén, mint például a Gyöngyvirágtól Lombhullásig vagy a Lutra. Ezt nem felejtette el a szakma sem, hiszen szinte egy emberként sorakoztak fel az elképzelés mögé.
További információk: szolgalat.com, www.godollofest.com