2. Mentőmotoros Nap

 Gödöllő az egyik fő állomása volt a 2. Mentőmotoros Napnak, amit a Magyar Mentőmotor Alapítvány hívott életre azzal a céllal, hogy a motoros túra során felhívja a figyelmet a balesetmentesebb közlekedésre, illetve hogy bemutassák munkájukat az érdeklődőknek.

Szombat délelőtt Budapestről több mint 200 motoros érkezett Gödöllőre, egyrészt a mentőszolgálat munkatársai, másrészt pedig a munkájukkal és a motorozással szimpatizálók kétkerekű serege, akik a Művészetek Háza előtt parkoltak le.
A résztvevőket Gémesi György polgármester köszöntötte, aki többek között kiemelte: nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy milyen nagy felelősség van a mentőszolgálatnál dolgozók vállán, ezért minden támogatást megérdemelnek. Többek között így tett tavaly Gödöllő városa is, amikor a II. Erzsébet Bál teljes bevételét a Magyar Mentőmotor Alapítvány javára ajánlotta fel.
A helyszínen az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) flottája egy új mentőmotorral is gazdagodott, melynek kulcsát a Magyar Mentőmotor Alapítvány elnöke, Varsányi Zoltán nyújtotta át Győrfi Pálnak, az OMSZ szóvivőjének, aki elmondta: ha úgy vesszük, akkor ez a motor nem a mentők tulajdona, hanem a lakosságé. Őértük van, azért van, hogy ha kell, életet mentsen.
Ezt követően a mentőszolgálat munkatársai egy kis bemutatót tartottak arról, hogy "éles helyzetben" hogyan kell ellátni a sérülteket.
A vendégek harapnivalóval való ellátásáról Gödöllő városa gondoskodott, emellett példaértékű, hogy ez a több száz ember még egy műanyag palackot sem dobott el sehol, mindenhol tisztaság uralkodott.
A csapat Gödöllő után Göd, majd Újszilvás felé vette az útját, a nap végállomása pedig a Domonyvölgyi D-Beach lesz.

Fotók: Reményi Krisztián