Kulturális Örökség Napjai Gödöllőn

 Nagy érdeklődés kíséri a Kulturális Örökség Napjai gödöllői programjait, amibe holnap is be lehet kapcsolódni.

A Királyi Kastélyban folyamatosan zajlanak az események. A rendezvényhez kapcsolódó túrák során a Királydombi pavilont, és a Horthy bunkert ingyenesen, de előzetes regisztrációhoz kötve tekinthetik meg az érdeklődők és ugyanezen feltételek mellett vehetnek részt a padlástúrán is.
Folyamatosan zajlanak a programok a parkban és a díszudvaron is, ahol a Szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékén szereplő közösségek mutatkoznak be. Az érdeklődők megismerhetik a hagyományos dunai halászeszközöket, solymászati felszereléseket, a tápéi gyékényszövést, a matyó bútorfestést és hímzést, a kalocsai pingálást, a selmeci diákhagyományokat, a mezőtúri és magyarszombatfai fazekasságot, a balatonendrédi csipkeverést, a mohai tikverőzést, a kőszegi “szőlő jövést”, a sárközi népművészetet, a kékfestést és a Rába-vidéki szlovének rönkhúzásának élő hagyományát.
A Kulturális Örökség Napjai keretében megnyitotta kapuját a Grassalkovich – borház is. Az 1760–ban Grassalkovich I. Antal által építtetett borházat és a hozzátartozó pincerendszert vezetéssel járhatják be a látogatók.
Fotók: Korondi Judit