Utánpótlás felkészülési tornák

A hét végén kezdetét vették a röplabda utánpótlás versenyek, amelyek közül kettőt Gödöllőn láthatott a publikum. Nézzük őket időrendi sorrendben!


Szombaton, immár hetedik alkalommal került megrendezésre a Pál István Emléktorna, amelynek a Török Ignác Gimnázium adott otthont. A négy meghívott mini korosztályos (2003 január elseje utáni születésűek) röplabda csapat (KRA, Újpest, MTK, Tatabánya) mellett a hazaiak két együttessel neveztek, így hat gárda kezdte a küzdelmeket két csoportba osztva, majd folytatta a keresztjátékok utáni helyosztókkal. Nagy örömünkre mindkét csapatunk az elődöntőbe jutott! Az első számú négyes (ötös) az első, míg a második számú kvartett az Újpest elleni drámai csatában kiharcolt győzelemmel és a KRA elleni vereséggel, a második helyen került a legjobb négybe, ahol aztán egymás ellen mérhették össze a tudásukat… Ebből az előbbi egység került ki győztesen, így várhatta a csoportmeccsek során egyszer már magabiztosan legyőzött Tatabánya és a fővárosi KRA párharcának nyertesét. A Komárom- Esztergom megyeiek az előzetes jóslatokra rácáfolva, némi meglepetésre, de 2:0- ra győztek, így esélyt kaptak a visszavágóra a GRC „1” ellen. A két párhuzamosan lejátszott helyosztón (3. és 5. helyért) a KRA az első szett kiélezett küzdelme után, a második játszmát viszonylag simán hozva szerezte meg a bronzérmet a GRC „2” ellenében, míg az addig nyeretlenek mérkőzését az MTK abszolválta a budapesti lila-fehérek ellen. Következhetett a döntő, amelynek első felvonása döcögősen indult, de aztán a labda biztosabb, jobb fizikummal rendelkező gödöllői lányok fokozatosan növelve előnyüket, behúzták a szettet. A második játékban a tatabányaiak nagyon- nagyot küzdöttek, de a végére már nem sok ellenszerük maradt a hazai bombákkal szemben, így nagy örömünkre Gödöllőre került a kupa, amit majd csak a hét közben kapnak meg a lányok 
Összességében a torna remek lehetőség volt a lányok játékának felméréséhez és ezúttal is köszönjük Pál István gyermekeinek a jelenlétet, a finom szőlőt és a kedves szavakat, Csengeri Petrának, a lányok egyik példaképének, illetve vezetőségünk tagjainak az egész napos szurkolást, valamint a gyermek és serdülő csapatok játékosainak a játékvezetésben és lapozásban nyújtott segítséget! Ne menjük el a szülők mellett sem, akik a „büfét” töltötték fel, illetve nagyszerű hangulatot teremtettek a versenyen egész nap!

Eredmények

A csoport: Gödöllő „1” – MTK 3:0, Tatabánya – MTK 3:0, Gödöllő „1” – MTK 3:0
B csoport: Gödöllő „2” – UTE 2:1, KRA – Gödöllő „2” 3:0, KRA – UTE 3:0

Elődöntő

Gödöllő „1” – Gödöllő „2” 2:0, Tatabánya – KRA 2:0

Helyosztók

Döntő: Gödöllő „1” – Tatabánya 2:0
Harmadik helyért: KRA – Gödöllő „2” 2:0
Ötödik helyért: MTK – UTE 2:0

Gödöllő „1”: Sorompó Kinga (csk.) – Stollár Szonja – Saáry Blanka – Háló Rebeka – Vecsey Fanni

Gödöllő „2”: Nagy Léna (csk.) – Brandhuber Emese – Kardos Boglárka – Sógor Petra

Különdíjasok:

Stollár Szonja (Gödöllő „1”) – Gubik Hanna (Tatabánya) – Mihalics Lili (KRA) – Brandhuber Emese (Gödöllő „2”) – Dékány Veronika (MTK) – Császár Dominika (UTE)

A szombati események után azonban nem állt le az élet a gimnázium tornacsarnokában, hiszen vasárnap kora reggel ismét nyíltak az ajtók, berendezésre került a terem és kezdetét vette a szintén nagy hagyományokkal rendelkező- ez volt a kilencedik- Lencsés Rezső Emléktorna, a gyermek korosztály (2001. január elseje utáni születésűek) részére.

A tornán ugyancsak 6 csapat vett részt és a szombatoval azonos szisztémában zajlott a verseny. A Gödöllő „B” csapata két szoros vereséggel harmadik helyen zárta a csoportot, így végül az 5. helyért játszhatott a Budaörs ellen, akiket két szettben legyőztek, így győzelemmel zárták a napot. A másik csoportban a Gödöllő „A” esélyeshez méltóan kezdte a napot, hisz a délelőtt folyamán két magabiztos győzelemmel és jó játékkal rukkoltak elő a lányok. Előbb az UTE, majd a Budaörs együttesét győzték le 3:0 arányban. A Hercules elleni elődöntőbe már jöttek az izgalmak, de a döntő szett ellenére is egyértelmű volt a végső győztes kiléte.
Következhetett a döntő a „mumus” Dunakanyar ellen. Ezúttal sem bírtak riválisukkal a gödöllői lányok és egy sima, majd egy szoros második játszmában alul maradtak, így a Dunakanyar vihette haza a serleget.

Eredmények:
Döntő: Gödöllő A- Dunakanyar SE 0:2
3. helyért: UTE- Hercules 2:1
5. helyért: Gödöllő B- Budaörs 2:0

A vasárnapi versennyel párhuzamosan a 2002-2003-as születésű lányokból álló gyermek „B” csapatunk is megkezdte nagypályás versenyzését. Szó szerint, hiszen a csapatnak ezek voltak az első mérkőzései a 9x18-as méretű pályán. A Dömötör-Mátrai Beáta vezette Delta RSE meghívásának eleget téve, Érden lépett pályára a csapat egy felkészülési tornán, ahol három játszmás körmérkőzések zajlottak a hazaiak, valamint a Dunakanyar SE, az MTK és a Gödöllő között. Elvárás nem volt, nem is lehetett a játékosokkal szemben, ami az eredményt illeti, hiszen a cél a minél nagyobb tapasztalat szerzése volt. Ehhez képest igen jól indult a torna, hiszen a debütáló meccsen a Dunakanyar szintén fiatalabbakból álló együttese ellen óriási küzdelemben, csupa két poénos szettben, 2:1- re győztünk! Sajnos azonban a fővárosiak ezután kijózanító vereséget mértek ránk (10, 12, 10), de aztán a nap legjobb játékával majdnem sikerült meglepnünk az addig veretlen érdieket! Már az első játszmáért is dicséret illette a társaságot, hiszen szépen, fegyelmezetten röplabdáztunk, 19 pontot össze is szedtünk. A másodikban három cserét hajtottunk végre, de a csapatot ez nem zavarta meg, sőt, talán még harciasabb lett és nagyon-nagyot küzdve, három ponttal hozta a játékot. A harmadik felvonásban aztán ismét pályára lépett két olyan játékos, aki még nem játszott és ők is remekül teljesítettek, mint ahogy az egész csapat. A legjobb játékunkat hoztuk a nap folyamán, de sajnos a hazaiak a végére megfordították a játszmát és érvényesítették nagyobb tudásukat és rutinjukat, két ponttal nyertek. Így is szép eredményt értünk el, mert a harmadik helyen végeztünk, sőt az utolsó pillanatig érett a körbeverés és az azzal járó számolgatás 
Gratulálok a lányoknak és még sok ilyen kiélezett mérkőzést kívánok nekik! Nem magamnak…


Eredmények: Gödöllő – Dunakanyar SE 2:1, Delta RSE – MTK 2:1, MTK – Gödöllő 3:0, Delta RSE – Dunakanyar SE 3:0, MTK – Dunakanyar SE 3:0, Delta RSE – Gödöllő 2:1

A végeredmény

1.    Delta RSE, 2. MTK, 3. Gödöllői RC, 4. Dunakanyar SE

Gödöllői RC: Barta Regina (csk.) – Pásztor Hanna – Oláh Sarolta – Székelyhidi Kata – Vecsey Fanni – Stollár Szonja – Aleksza Eszter – Mohos Borbála – Bautista Soldevila Réka – Szabó Fruzsina – Nagy Léna – Saáry Blanka