Ünnepség a képviselő-testület megalakulásának 25. évfordulóján

Gödöllő Város Képviselő-testülete megalakulásának 25. évfordulója alkalmából tartottak ünnepséget a városháza nagytermében október 15-én délelőtt, amire az eddig megválasztott hét testület tagjai kaptak meghívást. A képviselők emléklapot vettek át dr. Gémesi György polgármestertől. Dr. Nánási Éva címzetes főjegyző, dr. Fábián Zsolt volt alpolgármester és Halász Levente képviselő Polgármesteri Ezüstérem kitüntetésben részesültek.
A rendszerváltozáskor kialakított, konszenzuson alapuló kétpólusú politikai berendezkedés egyik pillérét létrehozó önkormányzati választás első fordulóját 1990. szeptember 30-án, a másodikat két héttel később tartották. A képviselő-testület alakuló ülésére Gödöllőn október 20-án került sor. Akkor választották meg a polgármestert, a következő ciklusokban pedig már közvetlenül a lakosság választott városvezetőt, mondta köszöntőjének bevezetőjében dr. Gémesi György.

A polgármester hangsúlyozta, hogy az önkormányzatok a helyi politika centrumai. A gödöllői testület mindig úrrá tudott lenni a nehézségeken, a közéletben integráló erőként jelent meg. Ennek is köszönhetően munkájával, döntéseivel hozzá tudott járulni ahhoz, hogy Gödöllő polgárainak nyugodt otthonává váljon. Fejlődött a gazdaság, az önkormányzati intézményrendszer és a települési infrastruktúra. A város jól gazdálkodott kulturális örökségével, értékőrző és értékteremtő módon működött.  

Dr. Nánási Éva címzetes főjegyző a maga és a hivatal nevében köszönetet mondott minden ciklus minden testületének és képviselőjének. Kiemelte, hogy Gödöllőn a testület, mint helyi politikai döntéshozó és a hivatal, mint szakmai döntés előkészítő és a döntéseket végrehajtó szervezet kivételes harmóniában tudott együtt dolgozni. Ez a közigazgatásban olyan érték, ami, ha megvan, látványos eredményeket hozhat a településnek.

Érdekesség, hogy a képviselő-testület ezen a napon a városháza felújítását megelőzően az utolsó ülését tartotta az első emeleti tanácskozó teremben. Az átépítés időtartama alatt a VÜSZI Kft. Dózsa György úti épületében lesznek az ülések.


Az ünnepségen készült képek itt tekinthetők meg.