Gödöllő torta köszönti majd az 50 éves várost

Engedélyezte a képviselő-testület a Solier Café részére a „Gödöllő torta" elnevezésben Gödöllő településnév használatát. Röviddel ezután meg is kóstolták a cukrász remeket.


A település jövőre ünnepli várossá avatásának 50. évfordulóját, ebből az alkalomból kérték fel a Solier Café vezetőjét, Szoljár Csabát egy jubileumi torta elkészítésére.
A tortakülönlegesség megalkotását hosszas kutatómunka előzte meg. Ennek során, komoly segítséget kapott a Solier Café a Gödöllői Királyi Kastély muzeológusától Kovács Évától, és Hadháziné Szabó Margittól a Gödöllői Királyi Szakácskönyv írójától. Áttanulmányozták közösen a szakácskönyveket, történelmi leírásokat, tanulmányokat, a Császári udvar, valamint a XIX. és XX. század receptúráit. Az előzetes tájékozódás során meghatározták a Gödöllőre jellemző, Gödöllőn termelt és gyakran előforduló alapanyagokat, gyümölcsöket. Az így kapott információkból szabad asszociációval születet meg a torta, amely megfelel a mai kor elvárásainak is, de hitelesen kapcsolódik Gödöllő történelméhez, kultúrájához.